Tehnologie

Cea mai lungă expunere foto din istorie. Camera care va fotografia același loc, timp de 1.000 de ani: Unde se află

Cum se va schimba lumea în următorii 1.000 de ani? Cu excepția cazului în care deții cheile călătoriei în timp sau nemurirea, aceasta este o întrebare al cărui răspuns nu-l vom afla, de vreme ce nu vom trăi atât.

În Tucson, Arizona, un filosof experimental a creat Camera Mileniului, un dispozitiv care speră să surprindă totul.

Idea de a captura o imagine pe parcursul a 1.000 de ani a fost concepută de asociatul de cercetare al Universității din Arizona, Jonathon Keats.

Designul său este destul de simplu pentru o cameră; constă într-un orificiu de dimensiunea unui ac într-un strat subțire de aur de 24 de karate, prin care lumina poate lovi un mic cilindru de cupru aflat în vârful unui stâlp de oțel.

Ce particularități are această cameră

În interior se află o suprafață sensibilă la lumină acoperită cu straturi subțiri de pigmenți de ulei de culoare roșu purpuriu, care se va estompa odată cu lumină, deși dacă acest lucru se va întâmpla la ritmul corect este o presupunere și cam atât.

Cu ajutorul cercetătorilor de la Desert Laboratory on Tumamoc Hill, camera a fost instalată lângă o bancă cu vedere spre cartierul Star Pass din Tucson. Acolo, vizitatorii sunt încurajați să stea și să reflecteze asupra viitorului.

Cu toate acestea, chiar și cu o cameră atent concepută, nu există nicio garanție că cineva din viitor va ajunge să vadă imaginea.

„O mie de ani este o perioadă lungă și există atât de multe motive pentru care acest lucru s-ar putea să nu funcționeze”, a declarat Keats într-un comunicat.

„Camera s-ar putea să nu mai existe peste un mileniu. Există forțe ale naturii și decizii pe care oamenii le iau, fie administrative, fie criminale, care ar putea duce la dispariția camerei.”

Dar dacă întâmplător supraviețuiește, Keats are câteva idei despre ceea ce ar putea arăta. În timp ce caracteristicile peisajului, cum ar fi dealurile, vor apărea probabil în mare parte clare, vor exista zone estompate, cum ar fi clădirile.

Vezi și: Cum cumperi o cameră foto second hand de pe Marketplace fără să îți iei țeapă. Trucuri de care să ții cont

Camera foto din deșertul Arizona

Ar trebui să rămână intactă timp de 1.000 de ani

Este, de asemenea, important ca camera să nu fie deschisă înainte de atingerea obiectivului de 1.000 de ani: „Dacă deschidem în perioada intermediară, atunci se diminuează capacitatea noastră de a ne imagina ceea ce trebuie să facem.”

Vezi și: Cele mai bune camere foto compacte din 2023. Cum te ajută, când nu mai ai încredere în telefonul de poze

„Majoritatea oamenilor are o perspectivă destul de sumbră asupra a ceea ce ne așteaptă”, a spus Keats. „Este ușor să ne imaginăm că oamenii din peste 1.000 de ani ar putea vedea o versiune a Tucsonului mult mai rea decât ceea ce vedem astăzi, dar faptul că ne putem imagina acest lucru nu este un lucru rău.

Este, de fapt, un lucru bun, pentru că dacă ne putem imagina asta, atunci ne putem imagina și ce altceva s-ar putea întâmpla, și, prin urmare, ne-ar putea motiva să acționăm pentru a modela viitorul nostru.”

Vezi și: Camera foto revoluționară care îi împiedică pe alții să-ți folosească fotografiile. Cum funcționează Leica M11-P, de fapt