Tehnologie

Te-ai sunat vreodată pe propriul număr de telefon? Trucul secret, ce se întâmplă în acel moment

Indiferent de rețeaua de telefonie mobilă pe care o utilizezi, există un truc pe cât de simplu, pe atât de eficient care a stârnit curiozitatea multor persoane. Mulți utilizatori au încercat să sune la propriul număr de telefon pentru a vedea ce se întâmplă și au descoperit un rezultat surprinzător.

După ce utilizatorii și-au apelat numărul de telefon, indiferent de operatorul de telefonie mobilă, apelul lor era preluat de o voce din centrală care transmitea mesajul „Linia apelată este momentan ocupată, vă rugăm să reveniți” sau simplu „Utilizator ocupat”.

Acest fenomen a devenit viral pe platforma TikTok datorită unui clip în care o tânără încerca acest truc și împărtășea rezultatul cu urmăritorii săi. Cu toate acestea, este important să menționăm că această funcționalitate nu este specifică unui anumit operator sau serviciu de telefonie mobilă. Este o caracteristică comună a centralelor telefonice și se întâmplă în general atunci când suni la propriul număr.

Apelarea pe propriul număr de telefon nu este posibilă

De ce apare acest mesaj? Companiile de telefonie mobilă înregistrează apelul ca fiind ocupat, chiar dacă nu există o persoană care să răspundă efectiv la celălalt capăt al liniei. Aceasta este o măsură de securitate și gestionare a apelurilor pentru a evita ca linia să rămână deschisă sau blocată într-un ciclu infinit de apeluri între același număr.

Pe de altă parte, dacă dorești să afli cine te apelează cu un număr ascuns, există mai multe soluții disponibile. Una dintre ele este aplicația Truecaller, care poate identifica apelurile provenite de la numere necunoscute sau ascunse.

Pentru a beneficia de această funcționalitate, trebuie să instalezi aplicația pe telefon și să configurezi setările corespunzătoare. În mod obișnuit, vei găsi opțiunea „Blocarea și identificarea apelurilor” în setările telefonului tău, iar de acolo poți oferi permisiuni aplicației Truecaller pentru a accesa și identifica numerele apelurilor tale.

Este important să menționăm că fiecare aplicație sau serviciu de identificare a apelurilor poate avea particularități în funcționare și poate fi necesar să consulți instrucțiunile specifice fiecărei aplicații pentru a le configura corespunzător. De asemenea, unele dintre aceste aplicații nu pot fi descărcate în mod gratuit, astfel că achitarea unei sume ar putea fi necesară.