Tehnologie

Țara din Europa care își înlocuiește bugetarii cu inteligență artificială. Era doar o chestiune de timp până să vină concedierile la stat

Temerile principale legate de inteligența artificială se referă la faptul că aceasta va lua, în cele din urmă, locurile de muncă destinate oamenilor.

Guvernul actual al Marii Britanii promovează activ utilizarea AI pentru a efectua munca în mod normal realizată de funcționarii publici, inclusiv redactarea răspunsurilor la anchetele parlamentare, relatează Financial Times.

Guvernanții vor să reducă numărul de angajați la stat

Viceprim-ministrul britanic, Oliver Dowden, urmează să dezvăluie un instrument numit „cutie roșie” care ar putea absorbi și rezuma informațiile din surse de încredere, cum ar fi înregistrările parlamentare.

De asemenea, se testează un instrument separat care ar trebui să funcționeze în mod similar, dar cu răspunsuri individuale la consultările publice.

Deși nu este clar cât de rapid poate efectua acest lucru instrumentul AI, Dowden susține că durează trei luni cu 25 de funcționari publici. Cu toate acestea, proiectele ar fi, se presupune, întotdeauna verificate de un om și ar include sursele.

The Telegraph a citat declarația lui Dowden argumentând că implementarea tehnologiei AI este crucială pentru reducerea locurilor de muncă în administrația publică.

Inteligența artificială va lua locul oamenilor

„Este cu adevărat singura modalitate, cred, dacă vrem să ajungem pe o cale sustenabilă de reducere a numărului de angajați. Gândiți-vă cât de mult a crescut numărul funcționarilor publici ca rezultat al pandemiei și pregătirii pentru ieșirea din UE. Trebuie să îmbrățișăm cu adevărat aceste lucruri pentru a reduce numărul”, a declarat Dowden.

Afirmația lui Dowden se aliniază cu speranțele șefului său, Prim-ministrul Rishi Sunak, de a folosi tehnologia pentru a crește productivitatea guvernului britanic.

Dowden arată totuși o anumită reținere împotriva folosirii AI pentru absolut totul. El a menționat că guvernul nu ar folosi AI-ul pentru niciun domeniu unde „noutățile sau controversele politice sunt sensibile”.

În același timp, divizia AI a cabinetului britanic urmează să crească de la 30 la 70 de angajați și să primească un nou buget de 110 milioane de lire sterline, cu o creștere de 5 milioane de lire sterline față de estimările anterioare.