Tehnologie

Spotify schimbă iar abonamentele. Ce va fi nou la rețeaua de streaming audio, pe cine ajută

Spotify a adăugat o altă opțiune de abonament. De data aceasta, oferă un plan care are destul de puțin de-a face cu muzica.

Rubrica de acces la cărți audio, care este disponibil doar în SUA pentru moment, oferă 15 ore de ascultare a cărților audio în fiecare lună pentru 10 dolari.

Sportify vrea să te convingă să „citești” mai mult

Practic, vei avea acces la biblioteca Spotify cu peste 200.000 de titluri. Desigur, poți asculta încă muzică cu reclame prin nivelul gratuit Spotify.

La o primă vedere, ar putea părea ciudat pentru Spotify să ofere un nivel doar pentru cărți audio la acest preț. Spotify Premium, care costă 11 dolari pe lună, are aceleași 15 ore de ascultare a cărților audio, precum și alte avantaje.

Cu toate acestea, cărțile audio durează adesea undeva între șapte și 11 ore, la audiție.

Prin urmare, Spotify subminează într-o oarecare măsură Audible. Acea platformă oferă un credit pentru o carte audio pe lună pentru 15 dolari.

În concluzie, vorbim, în acest caz, despre 5 dolari mai puțin cu Spotify, ai putea asculta aproximativ două cărți pe lună, cu excepția cazului în care preferi să te bucuri de romane epice care au peste 1.000 de pagini în format tipărit, evident.

Timpul neutilizat nu se raportează

Totuși, este important de reținut că timpul de ascultare neutilizat nu se transferă în luna următoare, așadar, dacă tot ai plătit, ai face bine să folosești serviciul pentru că nu se raportează, așa cum am menționat anterior.

Spotify a remarcat că, de când a început să ofere 15 ore de ascultare a cărților audio abonaților Premium fără costuri suplimentare în noiembrie, a existat o creștere cu 45% a celor care folosesc nivelul gratuit în fiecare zi pentru căutarea și interacțiunea cu materialul de tipul audiobook. În cazul în care nu știaia, compania vinde și cărți audio pe platforma sa web.

Această creștere a interesului pentru „citit” reprezintă un motiv destul de bun pentru Spotify să încerce un nivel de abonament doar pentru cărți audio.