Tehnologie

Țara din Europa care impune reguli dure în sectorul cripto: cum se vor promova criptomondele

Belgia este țara din Europa care impune avertismente privind reclamele în sectorul cripto.

Autoritatea de supraveghere a piețelor financiare din Belgia, Autoritatea pentru Servicii și Piețe Financiare (FSMA), va impune un nou set de reguli privind promovarea criptomonedelor în jurisdicția sa, care va intra în vigoare la 17 mai 2023, conform Cryptonews.net.

Există trei domenii cheie ale noii reguli de publicitate cripto: mesajul trebuie să fie corect și să nu inducă în eroare, reclamele trebuie să conțină informații obligatorii despre risc, iar companiile cripto trebuie să informeze FSMA, înainte de orice campanie de masă.

Schimbări în sectorul cripto, în Belgia

În Monitorul Oficial Belgian, publicat vinerea trecută, FSMA a explicat că reclamele cripto trebuie să ofere detalii de risc atunci când contorizează avantajul criptomonedelor. Aceste reclame trebuie să ofere un avertisment scurt și puternic și un „avertisment mai amplu, un link sau o referire la un astfel de avertisment”.

Autoritatea de reglementare a definit, de asemenea, campania de masă ca orice promovare prin care companiile vizează cel puțin 25.000 de consumatori.

„Unii consumatori doresc să câștige bani rapid prin tranzacționarea cu monede virtuale. Acest lucru merge mână în mână cu mari riscuri. Pentru a proteja mai bine consumatorii, FSMA accelerează ritmul când vine vorba de supraveghere și educație financiară”, a spus președintele FSMA, Jean-Paul Servais.

„Datorită noului Regulament, FSMA va putea verifica dacă reclamele pentru monedele virtuale sunt corecte și nu induc în eroare și, de asemenea, dacă reclamele conțin avertismente obligatorii de risc”.

Ca referință, mișcarea de reglementare împotriva reclamelor cripto aglomerate a venit după un sondaj care a chestionat o mie de investitori în noiembrie 2022. FSMA a efectuat cercetări de piață cu IPSOS, care a constatat că 80% dintre investitorii cripto sunt bărbați. De asemenea, „iarna criptografică” prelungită și prăbușirea FTX nu au afectat sentimentul belgianului față de piață, deoarece doar 7% dintre participanții la sondaj au spus că nu vor tranzacționa niciodată criptomonede din cauza acelor evenimente.