Tehnologie

Se schimbă modul în care îți încarci telefonul, în 2024. Noua tehnologie prezentată la CES 2024

A trecut ceva timp de la apariția pe piață a încărcării wireless, de la branduri precum Oppo și Xiaomi, dar CES 2024 ne-a surprins cu o nouă tehnologie, de la un alt brand chinez de telefoane, Infinix.

Vezi și: Patinele revoluționare care te ajută să mergi mai repede, dar te fac să arăți ca un astronaut. Cât costă, detaliile prezentate la CES 2024

Cum funcționează încărcarea AirCharge

Această tehnologie, numită AirCharge, utilizează rezonanța magnetică la frecvență joasă pentru a furniza până la 7,5W de putere fără fir și funcționează pe o distanță de până la 20 cm, dublu față de demo-ul anterior de la Oppo, și la un unghi de până la 60 de grade.

Mai exact, obții undeva între 1W și 5W pe o distanță de 10cm până la 20cm pentru un singur dispozitiv.

Infinix crede că acest caz de utilizare este ideal pentru utilizatorii care doresc să-și țină telefoanele încărcate în timp ce joacă jocuri sau urmăresc videoclipuri, fără a avea un cablu deranjant.

Cu această distanță de încărcare îmbunătățită, poți instala, de asemenea, pad-ul AirCharge sub o masă, iar apoi vei avea o zonă de încărcare optimă.

Înainte de asta, însă, Infinix va trebui să găsească o modalitate de a evita încălzirea accidentală a obiectelor metalice din apropiere.

Există metode de detecție a obiectelor străine pentru soluțiile existente de încărcare wireless 2D, dar devine mai complex când spațiul de încărcare trece de la 2D, la 3D.

O altă măsură de siguranță de luat în considerare este cazul unei scăderi bruște a distanței dintre telefon și pad-ul de încărcare, nefiind bine să mărești brusc tensiunea pe un dispozitiv, într-o astfel de situație.

Prin urmare, Infinix a implementat deja un circuit de protecție la supratensiune la ambele capete ale lanțului.

Vezi și: Vasco E1 la CES 2024 – cum arată și funcționează un translator revoluționar pentru secolul 21

O altă noutate, E-Color Shift

Infinix a prezentat, de asemenea, E-Color Shift, care utilizează Prism 3 de la E Ink pentru a-ți permite să schimbi modelele de culori de pe spatele telefonului.

Această caracteristică suportă opt culori de bază, care sunt apoi extinse cu mai multe niveluri de nuanțe și pot fi implementate într-un model cu peste 100 de zone personalizabile.

Așa cum se întâmplă și în cazul afișajelor E Ink convenționale, odată ce acest panou Prism 3 a fost reîmprospătat, noul model de culoare rămâne fără a consuma energie.

Odată ce compania găsește soluții pentru provocările legate de performanța termică și grosime, speră să aducă această caracteristică interesantă în dispozitivele de consum într-un an sau doi. Până atunci, vei putea personaliza modelul de culoare printr-o aplicație.

Chiar și Lenovo ia în considerare această tehnologie de afișare pentru decorarea capacelor laptopurilor sale.

Ultimul aspect prezentat de Infinix este tehnologia Extreme-Temp Battery, destinată utilizatorilor care trebuie să facă față frigului.

În timp ce bateriile convenționale cu ioni de litiu își vor reduce capacitatea în mod drastic sau chiar se pot deteriora la temperaturi scăzute, bateria solidă de la Infinix va continua să funcționeze chiar și la o temperatură de până la -40°C.

Vezi și: Laptopul revoluționar de gaming, de la HP, prezentat la CES 2024: Este „ușor ca un fulg”, ce știe să facă