Tehnologie

Schimbarea radicală de pe Android. Ce se întâmplă cu aplicațiile din Google Play Store din cauza unui proces costisitor

Epic Games nu stă pe gânduri în cerințele sale, după ce a câștigat un proces antitrust împotriva Google.

În luna decembrie, Epic Games a obținut o victorie într-un proces antitrust împotriva gigantului tech. Un juriu a decis că Google deține un monopol ilegal asupra facturării în aplicații și distribuției de aplicații pe dispozitivele Android, dar și că a desfășurat practici anticoncurențiale cu anumite companii de jocuri și producători de dispozitive.

Victoria Epic în fața Google

La momentul respectiv, nu era clar ce a câștigat Epic, deoarece măsurile de remediere nu fuseseră încă stabilite. Creatorul Fortnite a prezentat acum o propunere de injuncțiune permanentă împotriva Google, detaliind ce își dorește.

Propunerea de injuncțiune se bazează pe trei puncte de bază, a remarcat Epic într-o postare pe blog. În primul rând, Epic crede că Google trebuie să permită utilizatorilor să descarce aplicații de oriunde doresc, fără să fie împiedicați. Consideră, de asemenea, că oamenii ar trebui să poată adăuga aplicații pe dispozitivele Android în același mod în care pot face acest lucru de pe un computer – din orice magazin de aplicații sau de pe web.

Epic vrea să împiedice Google să descurajeze oamenii să descarce aplicații de pe web (deși este de acord să permită Google să blocheze malware-ul). De asemenea, dorește să oprească compania să lucreze cu operatorii de telefonie și producătorii de telefoane pentru a limita opțiunile pe care le au consumatorii pentru descărcarea aplicațiilor. Printre altele, Epic vrea ca restricțiile privind magazinele de aplicații preinstalate să fie interzise. Prin urmare, dacă cerințele sunt aprobate, s-ar putea să vedem telefoane Android preinstalate cu o aplicație Epic Games Store în viitor.

Pretențiile Epic Games

În al doilea rând, Epic Games susține că Google trebuie să permită dezvoltatorilor și utilizatorilor libertatea de a alege cum oferă și plătesc achizițiile în aplicație, „fără taxe și restricții anticoncurențiale”. Afirmă că Google trebuie să permită dezvoltatorilor să includă linkuri din aplicațiile lor către site-uri web, unde ar putea oferi reduceri, deoarece ar evita comisionul Google pentru plățile în aplicații facilitate prin Play Store.

Epic a început bătălia legală cu Google (și Apple) în 2020, arătând jucătorilor de Fortnite mobile că ar putea economisi bani cumpărând moneda V-bucks direct de la Epic. În cadrul cererilor propuse, Google ar fi împiedicat să încerce să prevină opțiunile alternative de plată prin programe de conformitate precum User Choice Billing.