Tehnologie

Schimbarea din WhatsApp, Facebook și Instagram pe care nu și-o dorea nimeni. Mark Zuckerberg se joacă cu nervii utilizatorilor, de dragul inteligenței artificiale

Mark Zuckerberg a anunțat recent o schimbare majoră în toate aplicațiile sale sociale, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger.

Această modificare include introducerea unui asistent AI, numit Meta AI, care va deveni o prezență constantă în căsuța de căutare a acestor aplicații. Miliardul de utilizatori ai platformelor Meta va începe să observe apariția acestui asistent, capabil să răspundă la întrebări sau să creeze imagini cu un simplu clic.

Capacitățile și sursele asistentului AI

Meta AI, lansat inițial în septembrie anul trecut, va folosi informații extrase din Bing și Google, în ciuda concurenței acerbe dintre aceste platforme. Potrivit lui Zuckerberg, Meta AI „este acum cel mai inteligent asistent AI pe care îl poți folosi gratuit”. Acesta promite să simplifice interacțiunile cu afacerile, să ajute la planificarea călătoriilor sau chiar la redactarea de texte.

Integrarea AI în experiența utilizatorului

Meta AI va fi integrat în moduri inovative în rețelele sociale. De exemplu, utilizatorii vor putea interacționa cu asistentul chiar în timp ce navighează prin fluxul de noutăți de pe Facebook, având posibilitatea de a cere informații despre postările care le atrag atenția. De asemenea, asistentul va putea genera și anima imagini, transformându-le în GIF-uri atractive.

Reacția publicului și provocările reglementărilor europene

Cu toate acestea, implementarea asistentului AI în Europa întâmpină dificultăți din cauza reglementărilor stricte privind confidențialitatea. Chris Cox, directorul de produs al Meta, a menționat că gigantul „încă lucrează la modalitatea corectă de a face acest lucru în Europa”. În pofida potențialului de a ușura viața utilizatorilor, rămâne de văzut dacă publicul va adopta cu entuziasm această inovație sau dacă va privi cu scepticism acest nou instrument.

Introducerea Meta AI în cele mai populare aplicații de social media marchează un pas important pentru Zuckerberg în competiția AI, dar răspunsul utilizatorilor este încă incert. În timp ce unii pot vedea această schimbare ca pe o inovație utilă, alții se pot simți copleșiți sau frustrați de omniprezența AI în viața lor digitală. Astfel, Meta se poziționează în avangarda inovațiilor AI, însă rămâne de văzut dacă aceasta va fi o schimbare binevenită sau una care complică și mai mult experiența utilizatorilor online.