Tehnologie

Schimbarea de pe TikTok ce-ți pune bețe-n roate: Cum vrea să devină mai sigură pentru utilizatori

Aplicația va penaliza creatorii care postează în mod repetat conținut potențial „problematic”. TikTok își intensifică penalizările pentru creatorii care postează conținut potențial „problematic” și își strânge regulile referitoare la ce poate fi recomandat în aplicație.

Actualizările vin în timp ce TikTok luptă pentru viitorul său în Statele Unite și încearcă să convingă parlamentarii și reglementatorii că aplicația este sigură pentru adolescenți.

TikTok încearcă să își curețe recomandările din „Pentru Tine”

Potrivit noilor sale reguli comunitare actualizate, care urmează să intre în vigoare în mai, TikTok a adăugat o listă lungă de conținut care nu este eligibil să fie recomandat în feed-ul său „Pentru Tine”. Lista include unele categorii evidente, precum conținutul cu sugestii sexuale sau violente, dar adaugă și subiecte care au fost anterior sursă de controversă pentru aplicație.

De exemplu, noile directive interzic videoclipurile care arată „activități și provocări periculoase”, precum și multe tipuri de conținut despre pierderea în greutate sau diete. De asemenea, interzice orice clipuri de la utilizatori cu vârsta sub 16 ani să apară în „Pentru Tine”.

Există și o secțiune lungă dedicată unei game largi de conținut conspiraționist și de dezinformare.

Ce va fi interzis

Teorii ale conspirației nefondate și care pretind că anumite evenimente sau situații sunt realizate de grupuri discrete sau puternice, cum ar fi „guvernul” sau o „societate secretă”
Dezinformare moderată privind sănătatea, cum ar fi o recomandare neconfirmată pentru modul de tratare a unei boli minore
Media refolosită, cum ar fi arătarea unei mulțimi la un concert muzical și sugerarea că este un protest politic
Prezentarea incorectă a surselor autorizate
Afirmații neverificate legate de o situație de urgență sau eveniment în desfășurare
Dezinformare cu potențial ridicat în timp ce este supusă unei revizuiri de verificare a faptelor

În plus față de schimbările de eligibilitate, TikTok spune că va începe, de asemenea, să penalizeze creatorii care ignoră în mod repetat aceste ghiduri, făcând întregul lor cont neeligibil pentru recomandări, nu doar postările specifice care au încălcat regulile. Compania va face, de asemenea, contul lor „mai greu de găsit” în căutare.

În plus, aplicația primește o nouă funcție „stare cont”, care îi va ajuta pe utilizatori să urmărească dacă încalcă aceste reguli. Asemănător funcției cu același nume din Instagram, starea contului TikTok va alerta creatorii cu privire la avertismentele primite pe contul lor și la postările care încalcă regulile aplicației.

De asemenea, o funcție de „verificare a contului” va permite utilizatorilor să urmărească dacă sunt în prezent blocați de recomandări sau altfel incapabili să acceseze funcții precum mesajele sau comentariile, ca rezultat al încălcării regulilor aplicației.