Tehnologie

Schimbarea de la WhatsApp care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu grupurile, cum te ajută

WhatsApp lansează o nouă funcție de chat vocal în următoarele săptămâni, concepută cu scopul de a fi o modalitate mai puțin deranjantă sau greoaie de a efectua apeluri vocale în grupuri mari.

Vezi și: Șase trucuri WhatsApp care îți fac viața mai ușoară: te ajută să “treacă mesajul”, să fii mai eficient

Ce va fi nou

Funcția a fost lansată anterior în versiune beta, dar WhatsApp a făcut abia acum anunțul oficial.

Deși este posibil de mult timp să efectuezi apeluri vocale pe WhatsApp cu până la 32 de participanți, noua funcție de chat vocal funcționează puțin diferit.

Participanții grupului nu vor fi sunați automat la începerea unui chat vocal; în schimb, vor primi o notificare push și va exista o bulă în chat pe care o pot atinge pentru a se alătura.

Odată ce un chat vocal este în desfășurare, controalele apelurilor vor fi disponibile, fără a bloca capacitatea participantului de a trimite mesaje text simultan.

La fel ca în cazul altor mesaje pe WhatsApp, chaturile vocale sunt criptate end-to-end – iată o veste bună.

Chaturile vocale vor fi implementate pe iOS și Android în următoarele săptămâni și va începe cu chaturile de grup mai mari, cu între 33 și 128 de participanți.

Vezi și: WhatsApp nu va mai funcționa din octombrie pe aceste telefoane. Lista modelelor de la Samsung, LG sau Huawei

Cum începi un apel vocal „vrac”, pe WhatsApp

Chaturile vocale îți permit să vorbești instant cu membrii unui grup de chat, având în continuare posibilitatea de a trimite mesaje în grup.

Pentru a începe un chat vocal deschide chatul de grup cu care doriți să începeți un chat vocal, atinge pictograma telefon din colțul din dreapta sus al ecranului, apoi atinge Start Voice Chat (Începe chat vocal).

Chaturile vocale sunt disponibile numai pentru grupuri de 33 până la 128 de persoane, numai pe dispozitivul principal.

Membrii grupului care nu se află în chatul vocal pot vedea profilurile celor din chatul vocal din antet și din rubrica Apeluri.

Chaturile vocale se vor termina automat odată ce toată lumea a părăsit chatul. De asemenea, se vor termina dacă nimeni nu se alătură primului sau ultimului membru din chat timp de 60 de minute.

Pentru a părăsi un chat vocal, trebuie să atingi pictograma telefon.

Vezi și: WhatsApp pregătește un cod secret cu care să ascunzi conversații. De când este disponibil