Tehnologie

Schimbarea de la Uber care îți face viața mai ușoară: ce funcție introduce aplicația

Uber a început să ofere rezervări de zboruri interne și internaționale în Marea Britanie și va continua să lanseze funcția și în alte părți, în săptămânile următoare.

Directorul general al companiei din Marea Britanie, Andrew Brem, a declarat publicației că acesta este „cel mai recent și cel mai ambițios pas” pe care l-a făcut Uber pentru a-și atinge obiectivul de a deveni o platformă ceva mai cuprinzătoare.

Uber vrea să devină o platformă multitasking

Uber a dezvăluit pentru prima dată planurile de a adăuga rezervări de tren, autobuz și zboruri în aplicația sa din Marea Britanie în aprilie anul trecut și a lansat primele două opțiuni câteva luni mai târziu.

Brem a declarat, de asemenea, că rezervările de trenuri au fost „incredibil de populare” până acum, iar cererile au crescut cu 40 la sută în prima lună, ca mai apoi trendul să se mențină ascendent.

La categoria zboruri, compania a legat deja un parteneriat cu agenția de rezervări de călătorii Hopper.

The Times a scris că Uber va primi un mic comision din fiecare vânzare și ar putea adăuga o taxă de rezervare pe lângă oferte, în viitor.

Practic, acest lucru ar servi în stilul win-win, de vreme ce clienții care vor folosi opțiunea pentru rezervare a zborurilor ar putea, de asemenea, apela la serviciile auto pentru transferul la și de la aeroport.

Deși rezervările de zboruri sunt disponibile momentan doar în Marea Britanie, una dintre cele mai mari piețe ale sale din afara Americii de Nord, noutatea este, în prezent, la nivel de test.

Brem a mai declarat publicației menționate anterior că speranța generală este aceea de extindere a ofertelor de zboruri în mai multe țări, în viitor, dar nu există încă planuri concrete.

Uber a oferit inclusiv curse cu elicopterul de 200 de dolari în SUA, în 2019, însă serviciul respectiv a fost întrerupt ulterior, din cauza pandemiei.