Tehnologie

Schimbarea de la Spotify care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu serviciul de streaming audio

Încă din 2017, au existat nenumărate zvonuri cu privire la un nivel HiFi pentru Spotify, dar nicio opțiune în sine. Acum, în sfârșit, primim o veste, fie ea și trunchiată.

Un utilizator Reddit a cercetat aplicația Spotify și a descoperit posibile informații despre un nivel Supremium (noul nume Spotify pentru opțiunea HiFi). Aparent, am putea avea parte de muzică Lossless pe 24 de biți, despre care compania susține că nu va avea „întârzieri”.

Ce caracteristici au fost observate la Spotify

În ciuda incertitudinii, unele există anumite caracteristici prezente în acel cod care ne arată că noile opțiuni pot fi și amuzante. Spre exemplu, sortează cam cât de dansabile sunt melodiile.

Opțiunea de a determina cât de mult ai putea fi tentat să dansezi pe o anumită piesă sau alte caracteristici de tipul BPM, ar încerca să creeze o listă de redare ideală bazată pe tempo și note muzicale.

De asemenea, sunt explorate inclusiv opțiunile de a folosi tranziții fluide în loc de acele câteva secunde de liniște și de a-ți filtra lista de redare în funcție de starea de spirit sau de gen – ceva ce a fost introdus în cazul Liked Songs, în 2021, spre exemplu.

Există, de altfel, mai multe beneficii Supremium posibile descoperite de utilizatorul Reddit, cum ar fi folosirea AI pentru a crea liste de redare și ceva numit Soundcheck care detaliază obiceiurile tale de audiție și muzica „creată pentru tine”, care practic sună ca o combinație de mixuri Spotify Wrapped și Daily.

De asemenea, ar putea include 30 de ore de cărți audio în fiecare lună, comparativ cu plata individuală pentru fiecare carte.

Codul Spotify pune nivelul Supremium la 20 dolari în plus față de oricare dintre planurile sale Premium existente: Student (6 dolari pe lună), Individual (11 dolari pe lună), Duo (15 dolari pe lună) și Familie (17 dolari pe lună).

Prețul de 20 dolari s-ar putea schimba (dacă acest nivel devine vreodată realitate), dar se află la egalitate cu opțiunea HiFi Plus pe 24 de biți de la Tidal.