Tehnologie

Schimbarea de la Patreon care îți face viața mai ușoară. Cum te ajută actualizarea

Patreon a anunțat rebranding-ul a platformei sale printr-o serie de actualizări.

Noile funcții oferă creatorilor mai mult control, oferind în același timp mai multe modalități de a-și urmări preferații.

În plus, platforma integrează mai mult conținut gratuit, permițând fiecărui creator să găzduiască comunități pe care membrii neplătitori le pot accesa.

Vezi și: Alternativa la Patreon: află care este cea mai nouă funcție a unei rețele sociale pe care o folosești

Patreon are un logo nou

Patreon și-a modificat, de asemenea, branding-ul cu un nou logo, teme de culoare și fonturi.

Poate cea mai notabilă actualizare pentru creatori este capacitatea de a-și consolida comunitățile pentru membri care nu plătesc.

Creatorii le pot permite acum utilizatorilor să se alăture gratuit, oferind conținut și actualizări pentru membrii care nu plătesc, în timp ce (opțional) ascund lucruri precum accesul timpuriu la podcasturi sau videoclipuri, în spatele unui paywall.

„Fie că îți evidențiezi cele mai populare postări, îți organizezi episoadele podcastului în sezoane sau creezi o serie video, ai libertatea creativă de a-ți aranja și de a-ți prezenta munca într-un mod care să-i ajute pe membrii tăi să se cufunde exact în ceea ce vor”, a scris compania într-o postare pe blog.

Vezi și: Patreon, mina de aur pentru creatorii de conținut mai ales în pandemie, salt spectaculos: cât a ajuns să valoreze

Chat-urile pentru membri, acum posibile

Patreon adaugă, de asemenea, chat-uri pentru membri. „Chat-urile sunt conduse și gestionate de creatori, ceea ce înseamnă că pot modela cultura și pot da tonul potrivit pentru comunități”, a scris compania într-o postare în care a anunțat caracteristicile.

În cele din urmă, aplicația Patreon primește o reproiectare. Compania spune că aplicația actualizată este creată pentru cei mai avizi fani, acordând prioritate experienței acestora.

Paginile de pornire ale fanilor vor afișa acum conținutul pe măsură ce creatorii l-au aranjat, nu cronologic, ca până acum.

„Pagina lor de pornire este organizată în funcție de creator, nu de postare, ceea ce înseamnă că fanii pot vedea cea mai recentă lucrare a unui creator lângă conversațiile din comunitate și orice altceva se întâmplă în lumea lor. Este creativitatea în context, așa cum au intenționat-o creatorii”, au conchis cei de la Patreon.

Vezi și: Twitter se transformă într-un fel de Patreon: ce este Super Follows, cine are acces