Tehnologie

Schimbarea de la Microsoft Copilot care s-ar putea să te bucure, dacă ești utilizatorul acestui sistem de operare

Instrumentul Copilot al Microsoft, chatbot-ul AI al companiei care poate face absoslut totul, de la a te ajuta să scrii cod până la a redacta un email de marketing, a ajuns pe dispozitivele mobile Android.

Vezi și: Windows 11 introduce oficial inteligența artificială, în 2023. Când vine Copilot AI pe sistemul tău

Copilot, direct pe Android

Copilot, alimentat de modelele GPT-4 și DALL-E 3 ale OpenAI, poate fi de asemenea folosit pentru a genera imagini din descrieri și solicitări simple de text. Aplicația este disponibilă în Magazinul Google Play, este gratuită și nu necesită un cont Microsoft pentru autentificare.

Lansarea unei versiuni mobile a instrumentului Copilot al Microsoft (anterior Bing Chat) a fost discretă, fără prea multă agitație și fără anunțuri formale, spre deosebire de ceea ce s-a putut observa la lansarea Bing Chat pe dispozitivele mobile.

Vezi și: Noutatea de la Microsoft Copilot care îți face viața mai ușoară dacă ești muzician. Ce știe să facă inteligența artificială

Ce se știe despre această aplicație, de fapt

Noua aplicație Copilot a fost lansată la începutul acestei luni și a fost observată inițial de Neowin când X utilizatori au remarcat-o în Magazinul Play.

Însă Copilot nu este încă disponibil pe iOS și compania nu a făcut niciun angajament referitor la o dată de lansare.

Are sens ca Copilot să ajungă pe dispozitivele mobile (sau cel puțin pe Android pentru început). Mișcarea anterioară a Microsoft de a aduce Copilot pe Windows 10, după lansarea pe Edge, produsele Microsoft 365 și Windows 11, a adăugat încă 1 miliard de dispozitive care sunt eligibile pentru a folosi asistentul AI, semnalând viziunea hotărâtă a Microsoft cu privire la extindere.

Acest lucru se potrivește cu actualizările recente ale companiei la Copilot, care au urmărit să îmbunătățească funcționalitatea și accesibilitatea acestuia.

Vezi și: Microsoft face încă un pas în lumea AI: ce este Windows Copilot, cum te va ajuta