Tehnologie

Schimbarea Android cate te protejează de hackeri: ce este Developer Preview 2

Google a lansat Android 14 Developer Preview 2 și este o veste bună dacă sunteți îngrijorat că cineva ar putea să vă acceseze datele.

DP2 adaugă un cadru de detectare a capturii de ecran, pentru a ajuta dezvoltatorii să detecteze hackerii și spionii care folosesc capturi de ecran pentru a obține date sensibile. Un intrus poate avea o misiune mai grea pe chat-uri private sau detalii bancare, cu alte cuvinte.

Versiunea de testare Android 14 oferă, de asemenea, o capacitate asemănătoare cu iOS de a limita fotografiile pe care o aplicație le poate utiliza. Puteți restricționa accesul la un set temporar de fotografii specifice.

Astfel, nu trebuie să vă faceți griji că o aplicație de socializare va vedea fotografiile de familie pe care le-ați ține, mai degrabă, private. DP2 rafinează, de asemenea, un kit de programare care le permite aplicațiilor să utilizeze conexiuni Passkey, în loc de parole mai puțin sigure (și mai predispuse la accesări).

Schimbări Android

De asemenea, alte upgrade-uri sunt mai subtile. Există mai multe eforturi pentru a stimula performanța, prin limitarea resurselor pe care le pot depune aplicațiile, în timp ce rulează în fundal. Și dacă ai fost vreodată iritat de notificările care refuză să plece, te vei bucura de acum încolo, întrucât există mai puține alerte.

Android 14 este deja cunoscut că include o serie de alte îmbunătățiri în această etapă. Oferă un suport mai larg pentru telefoane și tablete pliabile, accesibilitate mai mare și personalizare regională pe aplicație. Noul sistem de operare poate bloca, de asemenea, instalarea aplicațiilor „vechi”, cum ar fi malware care vizează o versiune antică Android, pentru a evita verificările moderne de securitate.

Software-ul este încă în dezvoltare. Prima versiune beta destinată consumului public poate apărea în aprilie. De asemenea, Google nu arată probabil tot ce vă interesează, la sosirea Android 14 – ne-am aștepta să auzim mai multe la Google I/O pe 10 mai.

Ca și alte previzualizări ale dezvoltatorilor, DP2 se adresează codificatorilor care doresc să înceapă timpuriu și sunt dispuși să trăiască cu probleme de erori și de compatibilitate. Deocamdată, veți dori să rămâneți cu Android 13 pe un telefon, unde fiabilitatea și suportul pentru aplicații sunt critice