Tehnologie

Funcția nouă de la X, fostă Twitter, pe care n-a cerut-o nimeni: Cât de utilă este, de fapt

X lansează o funcție de apelare audio și video pe care nimeni nu a cerut-o.

X lansează o funcție nedorită de niciun utilizator

X (cunoscută anterior ca Twitter) a început să lanseze încă o funcție pe care nimeni nu a cerut-o. Acum, utilizatorii vor avea opțiunea de a se suna între ei prin apeluri audio și video pe platformă. Acest lucru nu este o surpriză totală, deoarece CEO-ul Linda Yaccarino a confirmat anterior că chatul video va veni pe site-ul de socializare în luna august.

Vezi și: X se „joacă cu focul”, din nou. Ce greșeală a făcut fostul Twitter, de data aceasta

Vezi și: Schimbarea de la X, fostă Twitter, care te va nemulțumi: Trebuie să dai bani ca să postezi pe platformă

Astfel, după ce deschizi platforma X, s-ar putea să fii întâmpinat cu un prompt care anunță „Apelurile audio și video sunt aici!”. Solicitarea a inclus și instrucțiuni despre cum să revizuiești cine poate suna sau să facă alte modificări în modul în care funcționează funcția.

Aceste opțiuni pot fi găsite în secțiunea de setări a mesajelor tale directe. Dacă nu ai niciun interes să le permiți oamenilor de pe X să te sune, poți accesa DM-urile și căuta meniul Setări, care arată ca o roată minusculă. De acolo, poți dezactiva opțiunea de apelare. Cu toate acestea, dacă vrei să o menții activată, poți alege să permiți apeluri de la utilizatori verificați, persoane din agenda ta sau doar persoane pe care le urmărești.

Cum o dezactivezi

X nu are cel mai bun istoric în crearea unui spațiu sigur, în special pentru comunitățile minoritare, așa că nu este greu de înțeles de ce mulți oameni ar prefera să renunțe la utilizarea acestei funcții. În plus, nu toată lumea va primi solicitarea despre noua funcție de apelare, care este activată în mod implicit. Probabil că este inteligent să vezi dacă este deja disponibilă în contul tău, apoi să decizi dacă vrei să o păstrezi.

Vezi și: Adio, Twitter, bun venit, X: ce înseamnă asta, ce vrea Elon Musk, de fapt

Poate că cei de la X se vor răzgândi în acest sens și poate pot schimba această funcție pentru a salva Circles. Dar dacă aceasta este o caracteristică ce trebuie să existe, ar fi fost o mișcare mai bună să le permită utilizatorilor să o activeze singuri, în loc să o aibă activată automat. Este posibil ca unii utilizatori să nu afle despre această funcție până când un utilizator aleatoriu decide să-i sune și să-i enerveze.