Tehnologie

Samsung, într-o situație periculoasă: ce au făcut câțiva angajați cu ChatGPT

La suprafață, ChatGPT ar putea părea un instrument relativ util pentru anumite sarcini de lucru, ori chiar pentru amuzamentul propriu.

Dar înainte de a cere chatbot-ului să-ți verifice munca și să-ți scoată în evidență anumite greșeli pe care le-ai putea face, trebuie neaparat să-ți amintești că, apelând la acesta, orice informație introdusă în ChatGPT ar putea folosită pentru antrenarea AI-ului.

Ai fi putut crede că un angajat la Samsung ar trebui să știe foarte bine un astfel de detaliu, de vreme ce 23 Ultra are în componența sa inteligența artifcială.

Ce au făcut angajații Samsung

La scurt timp după ce o divizie de la Samsung a început să permită inginerilor să folosească ChatGPT, unii angajați au introdus informații secrete în sistem de cel puțin trei ori, potrivit unor informații The Economist Korea.

Spre exemplu, un angajat i-ar fi cerut chatbot-ului să verifice codul sursă al bazei de date pentru erori, un altul ar fi solicitat optimizarea codului, iar un al treilea ar fi încărcat o ședință înregistrată în ChatGPT.

Rapoartele sugerează că, după ce a aflat despre derapajele de securitate, Samsung a încercat să limiteze amploarea viitoarelor acțiuni, limitând dimensiunea solicitărilor ChatGPT pe care le pot face angajații.

De asemenea, s-a rapotat că Samsung îi investighează pe cei trei angajați în cauză și își construiește propriul chatbot pentru a preveni accidente similare.

În politicile de date ale ChatGPT se stipulează clar că orice informație ajunsă în sistem rămâne acolo, ba chiar urmează să fie folosită pentru antrenarea chatbot-ului de inteligență artificială.

OpenAI îndeamnă utilizatorii să nu partajeze informații secrete cu ChatGPT în conversații, deoarece „nu poate șterge anumite solicitări din istoric”.

Singura modalitate de a scăpa de informațiile de identificare personală de pe ChatGPT este să îți ștergi contul, iar acest proces care poate dura până la patru săptămâni.

Povestea de la Samsung este un alt exemplu de ce merită să fii extra precaut atunci când utilizezi un chatbot AI, fie că vorbim despre ChatGPT sau un altul.