Tehnologie

Poți juca Doom folosind bacterii intestinale: Cum funcționează, de fapt

Poți juca Doom folosind bacterii intestinale. Iată care e metoda neconvențională.

Cel mai ingenios mod de a juca

Cel mai ciudat și ingenios mod de a juca Doom de până acum: folosind bacterii găsite în intestin. Mai exact, un display format din bacterii E. coli.

Configurația întreprinzătoare vine de la cercetătorul doctorand în biotehnologie MIT Lauren „Ren” Ramlan, care a creat un afișaj de 32 x 48 de 1 bit format din celule E. coli, fiecare celulă servind efectiv ca pixel individual, luminându-le după cum este necesar, folosind o proteină fluorescentă.

Este demn de remarcat faptul că însăși Ramlan subliniază că „a juca” Doom folosind celulele ar fi un lucru enorm, datorită abilității extrem de limitate. Totuși, ceea ce a reușit să facă cu succes a fost să folosească peretele de celule ca afișaj pentru Doom, redând jocul folosind E. coli iluminate.

Vezi și: Doom vine peste noi cu ultimul trailer și cerințe de sistem

Cum funcționează

Totuși, nu te aștepta să faci asta în curând. În primul rând, vei aștepta ceva timp. Pentru a afișa un cadru al gameplay-ului simplificat alb-negru – la o rezoluție de 32×48 pixeli – celulele au avut nevoie de 70 de minute pentru a se ilumina și de opt ore și 20 de minute pentru a reveni la starea lor inițială, când nu mai trebuia să fie iluminate. Cu alte cuvinte, e vorba despre aproximativ opt ore și jumătate pentru a afișa fiecare cadru individual de joc.

Dacă te întrebi ce înseamnă asta în realitate, pentru a încerca să joci Doom folosind o grămadă de bacterii intestinale – Ramlan a făcut calculele. Dacă jocul Doom durează în medie aproximativ cinci ore și jocul original rulează la 35 de cadre pe secundă (limita maximă), afișarea celulei ar dura 599 de ani pentru a juca Doom de la început până la sfârșit.

Așa că, iată. Poți juca Doom (sau cel puțin poți să îl afișezi) folosind bacterii intestinale, dar performanța este cel puțin atroce. Poate rămâi să joci pe calculator pentru moment.

Vezi și: Doom II funcționează de minune pe o drujbă de jucărie