Tehnologie

Samsung, în mijlocul unui nou scandal de proporții: ce a făcut un fost angajat al gigantului

Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat recent că industria de fabricare a cipurilor se află într-un „război total”, iar cele mai recente informații susțin, cu siguranță, această afirmație.

Procurorii din districtul Suwon l-au acuzat pe un fost director de la Samsung pentru că ar fi furat planurile și tehnologia fabricii de semiconductori de la principalul producător de cipuri, relatează BusinessKorea.

Ei nu i-au divulgat numele inculpatului în vârstă de 65 de ani, care a fost anterior și vicepreședinte al unui alt producător coreean de cipuri SK Hynix, dar au susținut că a furat informații importante în perioada 2018-2019. Scurgerea de date a costat Samsung aproximativ 230 de milioane de dolari.

Legătura cu China

Pârâtul ar fi plănuit să construiască un semiconductor în Xi’an, China, la mai puțin de o un kilometru de o fabrică Samsung deja existentă.

Mai mult, ar fi angajat 200 de oameni de la SK Hynix și Samsung pentru a face rost de secretele comerciale, în timp ce a făcut echipă cu o companie taiwaneză de producție de electronice ce nu este citată, care a promis 6,2 miliarde de dolari pentru a construi noua fabrică de semiconductori. Parteneriatul a eșuat, după cum era de așteptat.

Cu toate acestea, inculpatul a reușit să obțină aproximativ 358 de milioane de dolari de la investitorii chinezi, pe care i-a folosit pentru a crea prototipuri într-o fabrică din Chengdu, China. Se pare că uzina a fost construită folosind informații furate de la Samsung, potrivit procurorilor.

„Este o infracțiune gravă care ar putea da o lovitură grea securității noastre economice prin zdruncinarea fundației industriei autohtone într-un moment de intensificare a concurenței în fabricarea de cipuri”, s-a menționat.

Șase co-conspiratori, inclusiv un subcontractant Samsung, au fost inculpați alături de cel principal. Aceste acuzații nu fac decât să întărească ideea potrivit căreia China încearcă constant să achiziționeze tehnologii din Coreea de Sud.