Tehnologie

Robotul cu inteligență artificială care ar putea avea grijă ce animalul tău de companie. Ce e revoluționar la noul dispozitiv de la LG

LG va începe să vândă un robot biped compact care îți poate da o mână de ajutor prin gospodărie. Iată exact acum,

Vezi și: Robotul umanoid care poate pilota un avion: este alimentat de AI și îți poate fura jobul

Ce știe să facă roboțelul de la LG

Robotul, alimentat de inteligență artificială, va debuta la CES 2024 din Las Vegas și are o gamă largă de abilități, de la notificarea că ai lăsat aerul condiționat pornit când nu ești acasă până la supravegherea animalului tău de companie în timp ce ești la muncă.

Similar dispozitivelor inteligente pentru casă, precum Alexa sau Apple HomePod, robotul LG poate să-ți ofere informații despre vreme și să-ți reamintească să iei medicamentele la timp.

Robotul este alimentat de platforma Qualcomm Robotics RB5, care include o combinație de hardware și software ce rulează programul de inteligență artificială.

Printre acestea se numără capacitatea sa de a recunoaște fețe și voci, de a interpreta emoțiile celor din jur și de a se angaja conversații.

Vezi și: FOTO Cercetătorii au rugat inteligența artificială să creeze un robot care să poată merge. Cum arată „creatura”, de fapt

Alte specificații ale device-ului

LG afirmă că robotul va putea să te întâmpine la ușă, să-ți analizeze emoțiile și să redea muzică pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit sau pentru a te liniști înainte de somn.

Device-ul este echipat și cu o cameră în față, un difuzor și diversși senzori ce-i conferă capacitatea de a naviga, de a vorbi și asculta.

De asemenea, poate măsura calitatea aerului interior și temperatura, însă nu este clar dacă poate fi conectat la un sistem inteligent pentru casă și să controleze termostatul.

Datorită capacității de a se deplasa liber, îl poți programa să aibă grijă de animalele tale de companie în absența ta și să-ți trimită notificări pe smartphone „dacă detectează vreo activitate neobișnuită”.

Utilizând aceleași instrumente de monitorizare, robotul poate acționa ca un fel de „gardian mobil” și să-ți trimită notificări dacă detectează mișcare în casă în timpul absenței tale. Sau, cel mai probabil, să te informeze că ai lăsat luminile din bucătărie aprinse.

Vezi și: Robotul care a conceput un plan pentru a distruge umanitatea. Detaliul care i-a pus pe gânduri pe oamenii de ştiinţă, e un mare semnal de alarmă