Tehnologie

Paint vrea în „liga campionilor”. Ce schimbări aduce Microsoft programului său de desen

După decenii în care a fost doar o unealtă destul de simplă pentru editare și desen, Microsoft începe, în sfârșit, să ia în serios Paint pe Windows 11.

Am primit mai multe funcții noi pentru Windows Paint în ultimul an, iar cea mai recentă versiune aduce straturi mai bune, pensule, dimensiuni ale radierelor și multe altele.

Paint, pe Windows 11, mai „deștept”

În cea mai recentă versiune pentru Insiderii Windows 11, vedem o nouă versiune a Paint, 11.2402.32.0, plină de unelte de editare a imaginilor mai avansate.

Anul trecut, Microsoft ne-a surprins cu noi funcții, inclusiv straturi, transparență, un mod întunecat mult necesar și înlăturarea fundalului în imagini.

Acum, într-o încercare de a face uneltele clasice de editare a imaginilor, care au o istorie îndelungată, mai aproape de un competitor complet pentru Photoshop, această tendință continuă.

Versiunea Paint 11.2402.32.0 testează un cursor glisant, oferind utilizatorilor mai mult control și opțiuni de dimensionare.

Microsoft a declarat într-un articol pe blog: „Cu această actualizare a Paint, îmbunătățim experiența de selecție a dimensiunii pensulei cu un nou cursor glisant pentru instrumentele creion, pensule și ștergătoare.

Cu noul cursor glisant, puteți alege dintr-o gamă mai largă de opțiuni de dimensiuni și previzualiza dimensiunea selectată pe canvas pe măsură ce trageți cursorul”.

În plus, Microsoft Paint va primi în curând un impuls uriaș în ceea ce privește straturile, ceva ce mulți au cerut pentru a permite opțiuni de editare mai avansate.

Cum te descurci

Apoi, vei observa un nou mod „Copiază straturile vizibile” pentru a copia și lipi tot conținutul vizibil peste straturi. Iată cum să îl încercerci: „Selectează o zonă folosind instrumentul de selecție și invocă meniul contextual sau utilizează scurtătura de tastatură Ctrl + Shift + C. (Ctrl + C va copia conținutul vizibil doar de pe stratul curent”.

Merită menționat că toate aceste funcții sunt în prezent în faza de „testare” pentru utilizatori. Prin urmare, acestea s-ar putea să nu fie disponibile pentru toți Insiderii.

Microsoft va continua să testeze fiecare instrument și să extindă lansarea pentru mai mulți oameni pe măsură ce primește feedback.

În plus, încă așteptăm noile unelte de generare AI menționate la sfârșitul anului trecut, care ar putea fi numite „LiveCanvas” când vor sosi.