Tehnologie

OpenAI a avertizat Microsoft despre integrarea grăbită a GPT-4 în Bing: care sunt pericolele

Se pare că OpenAI a avertizat Microsoft despre integrarea grăbită a GPT-4 în Bing. Chatbot-ul AI al motorului de căutare a suferit probleme timpurii.

OpenAI a avertizat Microsoft la începutul acestui an despre grăbirea integrării GPT-4 în Bing fără pregătire suplimentară, potrivit The Wall Street Journal. Deși Microsoft a continuat oricum, alerta s-a dovedit prevăzătoare, deoarece primii utilizatori au observat un comportament ciudat în instrumentul Bing AI.

OpenAI a avertizat Microsoft

Cele mai memorabile exemple au inclus cearta, complotând modalități de a scăpa de restricțiile și încercarea de a convinge un editorialist de tehnologie din New York Times să divorțeze și să fugă cu Bing. În plus, noul raport detaliază „conflictul și confuzia” în spatele cortinelor alianței convenabile, dar potențial fragile a companiilor.

În loc să cumpere OpenAI, Microsoft a investit într-o acțiune de 49% în startup-ul de inteligență artificială, o strategie menită să o ajute să evite controlul antitrust. Aranjamentul a oferit Microsoft acces anticipat la ChatGPT și DALL-E 2 de la OpenAI, pentru a-și spori motorul de căutare Bing. În plus, adaugă CoPilot alimentat de OpenAI la Office și la alte produse software, în timp ce rivalul Google se străduiește să-l ajungă din urmă. Între timp, OpenAI primește investiția financiară și serverele Microsoft pentru găzduire.

WSJ descrie aranjamentul ca o „relație deschisă” în care Microsoft menține o influență semnificativă fără control complet. De exemplu, deși acordul limitează clienții motorului de căutare ai OpenAI, este totuși liber să lucreze cu rivalii Microsoft. Acest lucru le poate plasa pe cele două companii în situații precare, cum ar fi echipele lor de vânzări care fac propuneri suprapuse către aceiași clienți. În plus, angajații Microsoft s-au plâns de reducerea cheltuielilor interne pentru AI și de lipsa accesului direct la modelele OpenAI pentru cercetătorii și inginerii săi.

Se pare că angajații Microsoft au fost, de asemenea, surprinși de cât de repede a lansat OpenAI ChatGPT. Startup-ul și-a deschis chatbot-ul pentru public în noiembrie anul trecut, în drumul spre a stabili recordul pentru baza de utilizatori a aplicațiilor cu cea mai rapidă creștere. Microsoft nu a lansat integrarea Bing GPT până în februarie – după ce ChatGPT era deja pe cale să devină un nume cunoscut.