Tehnologie

O echipă de români a intrat în Cartea Recordurilor Guiness cu LEGO. Creația lor fantastică, inspirată din universul Star Wars

Membrii grupului RoLUG (Grupul utilizatorilor LEGO® din România) au reușit să înscrie România în Cartea Recordurilor Guinness. Cu suportul LEGO România, au construit cea mai mare dioramă din piese LEGO® din lume, care a fost omologată la East European Comic Con, ediția 2024.

Omagiu adus universului Star Wars

Diorama, alcătuită din peste un milion de piese LEGO®, este un tribut adus universului Star Wars™, înfățișând scene iconice din seria de animație Star Wars Rebels, cât și elemente din trilogia originală. Impresionanta suprafață de 45,746 metri pătrați a fost construită fără alte structuri de suport, meritând astfel recunoașterea GUINNESS WORLD RECORDS™.

Detalii și cifre uluitoare

Realizată cu o atenție meticuloasă la detalii, macheta reproduce formele de relief de pe planeta Lothal, nave de luptă și peste 1500 de minifigurine în scene dinamice. Această operă de artă a fost construită de o echipă de 26 de membri RoLUG în trei ani, cu ultimul metru pătrat finisat de fani la Comic Con, unde fiecare a adăugat câte o piesă.

Declarații de la inima proiectului cu LEGO

Valery Kasimov, Country Manager pentru Romania & Bulgaria în cadrul Grupului LEGO, a subliniat importanța creativității și pasiunii care au condus la acest succes notabil. „În Grupul LEGO, credem în creativitate ca o metodă de a descoperi, a cultiva și a exprima pasiuni. Mă bucur să împărtășim aceeași viziune cu partenerii noștri de la RoLUG, alături de care am reușit să demonstrăm ce pot face pasiunea și creativitatea atunci când sunt aduse împreună.

Recordul mondial de care ne bucurăm astăzi este un moment important pe piața din România și cea mai puternică încurajare să continuăm să activăm aproape de comunități și pasiunile lor”, a menționat acesta.

Mirona Constantin, Ambassador RoLUG, a exprimat emoția și satisfacția echipei: „Pentru noi, comunitatea RoLUG, acest record mondial reprezintă împlinirea unui vis. Proiectul nostru este rezultatul a trei ani de pasiune, muncă în echipă și continuă dedicare.

Acest moment nu doar că marchează un punct de referință în călătoria noastră, dar ne și confirmă convingerea profundă: cărămida LEGO nu reprezintă o simplă jucărie pentru copii, ci un veritabil mijloc de exprimare a imaginației și creativității, indiferent de vârstă. Cu această realizare remarcabilă, suntem gata pentru noi aventuri și transmitem o invitație călduroasă tuturor pasionaților care doresc să ni se alăture în această minunată călătorie.”

Contextul și implicațiile recordului

Recordul anterior, stabilit în Franța în 2021 pentru o dioramă de 30,66 metri pătrați, a fost astfel detronat. Contribuția echipelor RoLUG și Grupului LEGO® evidențiază nu doar talentul și dedicarea, dar și puterea colaborării și comunității.

Grupul LEGO®, cu origini în 1932 la Billund, Danemarca, rămâne dedicat misiunii sale de a inspira constructorii de mâine. RoLUG, pe de altă parte, demonstrează că și adulții se pot bucura de creativitatea LEGO, transformând pasiunea în opere de artă recunoscute la nivel mondial. Din 2014, RoLUG deține statutul de Recognized LUG, consolidându-și poziția în comunitatea internațională LEGO®.

Acest record al grupului RoLUG stă ca mărturie a faptului că pasiunea și creativitatea nu cunosc limite. Reprezintă o sursă de inspirație pentru comunități și pasionați, invitându-i să se alăture într-o călătorie plină de imaginație și noutate, și demonstrează că prin joc și colaborare, se pot atinge înălțimi neașteptate.