Tehnologie

NVIDIA Studio – partenerul perfect pentru creatorii de conținut, vloggeri, streameri și podcasteri

NVIDIA Studio a fost introdus inițial în 2019, dar platforma a crescut mult de atunci. A fost dezvoltat având în vedere profesioniștii creativi și combină unele dintre cele mai bune particularități hardware și software NVIDIA în laptopuri și desktop-uri. Acestea sunt ideale pentru cei care doresc să se angajeze în sarcini grafice intensive, cum ar fi editarea video 4K sau randarea 3D.

În mod similar cu alte produse create pe anumite platforme, vei descoperi că unele dispozitive sunt certificate NVIDIA Studio, detaliu care se reflectă și într-un sticker pe carcasă.

Un dispozitiv aprobat de NVIDIA Studio este potrivit pentru producție video și are de obicei un display de ultimă generație care poate reprezenta culorile cu acuratețe, precum și un GPU puternic.

Avantajele NVIDIA Studio din GeForce RTX 4000:

Modelezi și redai lumi virtuale bogate cu performanțe extraordinar de rapide, datorită nucleelor RT din GPU-urile NVIDIA RTX. De asemenea, previzualizezi rezultatele mai rapid cu AI denoising și DLSS 3. În plus, îți poți conecta și accelera fluxurile de lucru ale aplicațiilor 3D și poți colabora în timp real cu NVIDIA Omniverse
Filmezi, editezi și livrezi mai rapid în 4K, 6K și chiar 8K, economisind ore cu codificatoarele și decodoarele RTX dedicate pentru accelerarea sarcinilor video și nucleele tensoare care îți supraalimentează instrumentele bazate pe inteligență artificială
Imortalizarea unei imagini este doar începutul. NVIDIA Studio te ajută să retușezi cu ușurință fotografiile de înaltă rezoluție cu peste 30 de efecte accelerate de GPU, inclusiv funcții AI pentru a îți îmbunătăți micile opere de artă
Adobe Creative Cloud devine “fulgerător” cu tehnologia NVIDIA Studio, permițându-ți să creezi și să îți îmbunătățești munca mai rapid ca niciodată
Vizualizezi fără efort lumi și spații într-o realitate uimitoare folosind ray tracing accelerat de GPU RTX în Unreal Engine 4, Chaos V-Ray și Enscape
Deblochezi calitatea și performanța la nivel profesional în aplicațiile tale de streaming preferate cu codificatorul GPU exclusiv de la NVIDIA, NVENC. Și transformi orice cameră într-un home studio cu aplicația NVIDIA Broadcast.

NVIDIA a stabilit cerințe pentru dispozitivele NVIDIA Studio, care ar trebui să se asigure că fiecare laptop și desktop listat care intră sub calificarea Studio este apt pentru muncă intensivă. Poți vedea cerințele pentru un dispozitiv NVIDIA Studio mai jos:

GPU: GeForce RTX 3050, RTX A1000 sau mai mare
CPU: Intel Core i5 (Seria H) ultima generație, AMD Ryzen R5 (Seria H) ultima generație sau o versiune superioară
RAM: 16 GB sau mai mult
SSD: SSD-uri NVMe de 512 GB sau mai mari
Display: display IPS calibrat din fabrică cu gamă largă de culori (disponibile în 4K și 1440p).

Acest hardware permite desktop-urilor și laptop-urilor care sunt certificate NVIDIA Studio să ruleze tehnici de procesare grafică de înaltă tehnologie. Una dintre cele mai populare caracteristici RTX este ray tracing, care permite ca imaginile foto-realiste să fie procesate cu efecte precise de iluminare și umbră.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să interacționeze cu DLSS 3, precum și cu tehnologia AI pentru a face editarea video și a fotografiilor și mai rapidă.

Ce este un driver NVIDIA Studio?

Fanii NVIDIA ar putea fi deja conștienți de faptul că această compani oferă două versiuni ale driverelor sale grafice pentru hardware-ul său GPU – drivere Game Ready și Studio.

Driverele Game Ready sunt mai potrivite pentru jucători, deoarece sunt adesea optimizate pentru anumite jocuri în ziua lansării și de obicei vin cu patch-uri pentru a îmbunătăți performanța.

Driverele Studio, pe de altă parte, pun mai mult accent pe stabilitatea software-ului creativ, cum ar fi suitele de creație 3D și post-procesarea video. În mod similar cu driverele Game Ready, driverele Studio sunt actualizate în mod constant pentru a se asigura că software-ul creativ poate rula fără erori sau probleme, compania testându-și propriile actualizări pentru a se asigura că nu va întrerupe fluxurile de lucru.

Atât driverele Game Ready, cât și driverele Studio pot fi descărcate direct de pe site-ul web NVIDIA. De asemenea, utilizatorii nu trebuie să se angajeze la un singur driver, deoarece pot comuta cu ușurință între cele două, cu condiția ca laptopul sau desktopul lor să aibă elementele interne potrivite.

Driverul Studio este compatibil în prezent cu seria GeForce GTX 10 și mai sus, seria GeForce RTX, TITAN V și RTX, seria NVIDIA RTX și toate produsele Quadro lansate începând cu 2012.

Ce dispozitive NVIDIA Studio există?

Există o multitudine de dispozitive NVIDIA Studio de la o varietate de branduri. Există laptopuri, precum și desktop-uri, ceea ce înseamnă că ar trebui să poți găsi ceva care să funcționeze pentru tine. În continuare, am enumerat mai jos câteva dispozitive certificate de NVIDIA Studio:

Dell XPS 17
Desktop HP Envy TE01
Asus ProArt StudioBook 16
Dell Inspiron 16 Plus
MSI Prestige 16
Origin PC M-Class RTX Studio Desktop
Laptop-uri Razer Blade
Maingear VYBE NVIDIA Studio Edition.

Așadar, sistemele NVIDIA Studio oferă performanță supremă datorită caracteristicii ray tracing, AI-ului și hardware-ului de codificare video dedicat. În plus, accelerarea aplicației AI, randarea avansată cu NVIDIA DLSS și software-ul exclusiv precum Studio Drivers, NVIDIA Omniverse și NVIDIA Broadcast, toate se combină pentru a îți oferi o putere și o eficiență de neegalat în designuri elegante.

Produsele NVIDIA Studio sunt alese cu atenție pentru performanța, caracteristicile și funcționalitatea lor, pentru a se asigura că sunt grozave pentru creatori, așa că nu trebuie să îți faci griji în aceste privințe.

Sprijinind pasionații, artiștii aspiranți și profesioniștii din industrie deopotrivă, platforma NVIDIA Studio îți încurajează și facilitează procesul creativ. GPU-urile NVIDIA RTX, lider în industrie, împreună cu tehnologia lor exclusivă de drivere, îți îmbunătățesc eforturile creative cu un nivel de performanță și abilități care fie nu erau posibile până acum, fie necesitau o cantitate semnificativă de timp suplimentar. Cu NVIDIA Studio, care îți accelerează fluxurile de lucru și ideile, ești liber să îți realizezi cele mai ambițioase proiecte de până acum.