Tehnologie

Noutatea de la WhatsApp care îți face viața mult mai ușoară. Cum te ajută dacă ești în străinătate și nu ai activat serviciul roaming

În anul 2023, se pare că WhatsApp a fost extrem de activ, aducând o serie de îmbunătăţiri, unele considerate majore, care au venit în sprijinul utilizatorilor din întreaga lume.

Vezi și: Șase trucuri WhatsApp care îți fac viața mai ușoară: te ajută să “treacă mesajul”, să fii mai eficient

Luna și update-ul

Dacă este să analizăm punctual, practic fiecare lună a adus o funcţie nouă, de la trimiterea de imagini şi video-uri în format HD, la conectarea simultană pe mai multe dispozitive cu acelaşi cont, iar lista poate continua generos.

Ultima noutate vizează securitatea, un aspect esențial oricui. Mai nou, poţi folosi adresa de email pentru autentificarea în contul WhatsApp, în locul numărului de telefon, dacă situația o cere.

Această funcţie este, ce-i drept, încă în fază de testare şi se adaugă la alte caracteristici recente concentrate pe securitate, cum ar fi Chat Lock sau Device Verification, printre altele.

O astfel de caracteristică s-ar putea să-ți fie de mare ajutor, mai ales dacă nu ai semnal la telefon, nu ești în țară și/sau ai uitat să-ți activezi serviciile de roaming.

Vezi și: Modificări la WhatsApp: Ce se întâmplă cu mesajele tale, dacă ai Android

Cum faci să te loghezi pe WhatsApp cu adresa de e-mail

Procesul de logare cu adresa de e-mail este unul cât se poate de simplu, dacă urmezi pașii corespunzători, după cum îți vom arăta mai jos:

Deschizi WhatsApp pe telefon şi accesezi setările, apăsând pe poza ta.
Intri în secţiunea Cont şi apoi la Adresă de email.
Introduci adresa de email şi apeşi Next.
Completezi codul OTP de 6 cifre primit pe email şi asta este, în definitiv, tot.

În viitor, poţi primi codul de logare atât pe email, cât şi pe numărul de telefon. Te vei bucura să afli că nu este obligatoriu să foloseşti aceeaşi adresă de email pentru backup, iar numărul de telefon rămâne principalul mod de autentificare, așa că nu trebuie să te îngrijorezi că cel din urmă dispare.

În esență, procedura nu se schimbă, doar ți se dau mai multe opțiuni, ceea ce este mereu de bun augur.

Vezi și: WhatsApp nu va mai funcționa din octombrie pe aceste telefoane. Lista modelelor de la Samsung, LG sau Huawei