Tehnologie

Noutatea de la WhatsApp care îți face viața mai ușoară, dar și mai sigură. Ce îți pregătește aplicația de mesagerie

WhatsApp pregătește lansarea unei noi funcții legate de criptarea end-to-end, care va fi disponibilă în curând pentru utilizatorii săi.

Această nouă funcție îi va informa pe utilizatori atunci când conversațiile lor sunt complet criptate, adăugând un nivel suplimentar de transparență și siguranță în utilizarea aplicației.

WhatsApp ține la siguranța ta

De-a lungul timpului, WhatsApp a subliniat importanța siguranței și confidențialității utilizatorilor, iar implementarea acestei noi funcții este o dovadă a angajamentului continuu al platformei în acest sens.

Potrivit rapoartelor, această funcție va consta în afișarea unei mici etichete în ferestrele de chat pentru a indica când conversațiile sunt complet criptate.

Conform informațiilor oferite de WaBetaInfo, WhatsApp a început să implementeze această nouă funcție, care a fost testată încă din luna ianuarie.

În prezent, funcția este distribuită beta testerilor, iar utilizatorii vor putea vedea o mică etichetă în ferestrele de chat care semnalează criptarea end-to-end. Această etichetă va apărea pentru o perioadă scurtă de timp în locul în care, de obicei, apare informația last seen la alți utilizatori.

Se preconizează că această funcție va fi implementată pentru mai mulți utilizatori în următoarele săptămâni, sporind astfel gradul de conștientizare și control al utilizatorilor asupra securității și confidențialității conversațiilor lor pe platforma WhatsApp.

Schimbările nu se opresc aici

Pe lângă această nouă funcție, WhatsApp explorează și alte posibilități de a îmbunătăți experiența utilizatorilor săi. Un alt raport indică faptul că WhatsApp le-ar putea permite utilizatorilor să trimită mesaje către alte platforme, cum ar fi Telegram și Signal, direct din aplicația sa.

Acest lucru ar oferi mai multă flexibilitate în comunicare și ar facilita interacțiunea cu persoanele care folosesc alte aplicații de mesagerie.

Totuși, există unele limitări în ceea ce privește această funcție, de exemplu, chat-urile de grup care implică aplicații terțe nu vor fi acceptate, iar efectuarea de apeluri cu aceste aplicații nu va fi posibilă inițial.