Tehnologie

Noutatea de la Thunderbird care îți face viața mai ușoară. Ce se întâmplă cu aplicația de e-mail

Thunderbird este un client de email apreciat, dar a stagnat de-a lungul anilor și nu a reușit să țină pasul cu alternativele.

Ce e nou

Vestea bună este că Thunderbird va primi puțină atenție, inclusiv unele caracteristici moderne și un aspect mai modern. Chiar obține și „vizualizarea conversației” pe care alți clienți și site-uri web au implementat-o acum câțiva ani.

Într-un scurt videoclip, echipa Thunderbird a explicat de ce acest client de email încă nu are o vizualizare a conversației.

Echipa spune că vizualizarea conversației a fost o „prioritate” în trecut, dar baza de date arhaică a mesajelor Thunderbird a făcut dificilă implementarea acestei caracteristici.

Așadar, Thunderbird își rescrie baza de date globală a mesajelor într-un mod care poate să acomodeze caracteristici moderne precum vizualizarea conversației. Odată ce noua bază de date este în loc, vizualizarea conversației va fi o adăugare trivială.

Thunderbird recunoaște că a pierdut startul

Echipa Thunderbird recunoaște, de asemenea, că vizualizarea conversației ar fi trebuit introdusă acum ani de zile. Faptul este că este o greșeală care acum este corectată.

În cazul în care nu ești familiarizat cu termenul, „vizualizarea conversației” este doar înșiruirea a mai multor emailuri de-a lungul și de-a latul.

Anterior, o extensie numită Thunderbird Conversations furniza această funcționalitate. Această extensie este încă întreținută, deși este puțin cam nefinisată și intră în conflict cu unele dintre noile funcționalități ale Thunderbird.

Mark Banner, dezvoltatorul care întreține Thunderbird Conversations, va continua să susțină extensia „până când există funcționalitate echivalentă în Thunderbird”.

O altă viitoare actualizare a Thunderbird va include o vizualizare nativă a conversației.

Echipa Thunderbird nu a spus exact când se va întâmpla asta, dar sugerează că această caracteristică ar trebui să apară până în data de 31 mai sau mai târziu, în funcție de momentul în care noua bază de date globală a mesajelor va fi implementată.

Între timp, poți folosi extensia Thunderbird Conversations, care este încă susținută și funcționează bine.