Tehnologie

Noua funcție de la Google Photos care-ți va face viața mai simplă: cum îți poți „feri” pozele de privirile curioase

Google Photos îți permite acum să accesezi și să configurezi foldere blocate pe iOS și pe web. Utilizatorii pot acum să facă copii de rezervă pentru acele foldere și să le acceseze de pe oricare dintre dispozitivele lor.

Google le-a permis utilizatorilor Android să configureze foldere blocate în aplicația Photos de ceva timp, oferindu-le opțiunea de a păstra imaginile și capturile de ecran sensibile la siguranță de privirile indiscrete.

Ce poți face pe Google Photos, de acum

Acum, gigantul tehnologic a început să lanseze o actualizare pentru aplicație care le permite utilizatorilor să facă copii de rezervă ale folderelor blocate, astfel încât să poată accesa fișierele salvate în ele de pe oricare dintre dispozitivele lor. În plus, utilizatorii pot accesa și configura dosarele blocate – o funcție care a început ca o exclusivitate Pixel – din aplicația Photos de pe iOS și de pe web. Asta înseamnă că utilizatorii nici măcar nu au nevoie de un dispozitiv Android pentru a se putea bucura de această funcție.

Astfel, utilizatorii pot configura un folder blocat accesând secțiunea Utilități a aplicației Photos. Ei vor vedea apoi „carduri” pentru mai multe funcții, unde pot crea direct un folder blocat pentru orice imagine pe care doresc să o păstreze în siguranță. După ce au terminat, pot alege dacă să facă sau nu o copie de rezervă a folderului.

De asemenea, pot adăuga cu ușurință mai multe imagini din galeria lor apăsând lung pe una și apoi bifând casetele de selectare care apar în colțul din stânga sus. Toate imaginile trimise în folderele blocate vor fi în continuare inaccesibile oriunde altundeva, iar utilizatorii le pot accesa doar după ce își confirmă identitatea folosind parola dispozitivului sau autentificarea biometrică.

De asemenea, Google a început să lanseze o pagină de setări simplificată pentru aplicația Photos. Astfel, când utilizatorii dau clic pe pictograma contului lor și verifică pagina de setări, vor vedea acum un nou aspect cu ajtutorul căruia le  va fi mai ușor să găsească ceea ce caută, navigând în noile secțiuni de confidențialitate, backup, partajare și notificări.