Tehnologie

Noua funcție de la Căutarea Google care te va enerva. De ce și-au dat cu „stângu-n dreptul”

Google Search a afișat întotdeauna câte rezultate primești pentru o căutare, dar în 2016, compania a început să testeze o modificare pentru a renunța la această caracteristică.

Această schimbare a apărut din nou în Experiența Generativă a Căutării Google anul trecut, și acum Căutarea nu mai afișează numărul de rezultate în mod implicit.

Ce se întâmplă cu Google Search

Search Engine Roundtable a remarcat că Google Search ascunde acum numărul de rezultate pentru toate tipurile de căutări, inclusiv comenzile pentru site-uri.

Recent, a devenit evident că numărul, care obișnuia să apară între filtrele de căutare și rezultate, nu mai este vizibil.

Totuși, numărul nu a dispărut pentru totdeauna. După cum a anunțat @si1very pe X (anterior Twitter), acesta a fost mutat sub meniul „instrumente” din partea de sus a barei de căutare, lângă Căutare Avansată și alte filtre.

Această schimbare face ca puțin mai dificil să vezi rapid câte rezultate a adus interogarea ta de căutare.

Funcția nu este afectată în mod real

Deși această schimbare ar putea să nu afecteze modul în care funcționează Căutarea, a fost o caracteristică familiară a Căutării timp îndelungat. Mulți utilizatori au considerat acest număr de pagini util din diferite motive.

Unii oameni îl foloseau pentru a verifica câte pagini a indexat Google de pe site-ul lor. Conform Search Engine Roundtable, alții foloseau numărul pentru a evalua importanța și competitivitatea unui subiect, pentru a crea titluri atrăgătoare sau pur și simplu pentru a vedea câte rezultate poate arăta Google pentru o interogare specifică.

Nu este clar de ce numărul de rezultate este ascuns acum, dar Google a spus anterior că numărul de rezultate, în special atunci când este folosit împreună cu o comandă pentru site-uri, nu este o măsură fiabilă a numărului de pagini pe care le-a indexat de la un site. O fi bine, o fi rău? Timpul va decide.