Tehnologie

Viitorul iPhone 16 sună bine – Cât de deștept va fi, funcțiile care vor fi îmbunătățite

Se zvonește că modelele iPhone 16 și Plus vor primi o creștere a memoriei RAM, în timp ce Pro și Pro Max vor beneficia de îmbunătățiri semnificative ale camerelor.

Design și ecran

Unul dintre aspectele cele mai importante ale designului iPhone este ecranul. Modelele de vârf iPhone 16 Pro vor avea ecrane mai mari, cu Pro având un ecran de 6.3 inci și iPhone 16 Pro Max de 6.9 inci.

Modelele standard iPhone 16 și Plus vor păstra dimensiunile ecranului de la predecesoarele lor: 6.1 inci și, respectiv, 6.7 inci.

O altă noutate se referă la faptul că modelele Pro vor avea un ecran cu 20% mai luminos pentru conținutul SDR, ajungând până la 1200 de niți.

Totodată, iPhone 16 va avea margini mai subțiri datorită utilizării tehnologiei Border Reduction Structure (BRS), ceea ce va oferi utilizatorilor mai mult spațiu pe ecran.

Butoane și funcționalități noi

Toate modelele din gama iPhone 16 vor avea un buton de acțiune (Action Button), care poate fi programat să lanseze diverse aplicații și funcții.

În plus, se pare că va exista și un nou buton de captură (Capture Button), destinat camerei foto, care le-ar putea permite utilizatorilor să mărească și să micșoreze fotografiile și videoclipurile prin gesturi de glisare, să focalizeze pe subiecte și să activeze declanșatorul.

Există incertitudini dacă acest buton va fi mecanic sau capacitiv, dar este clar că va aduce o nouă dimensiune experienței de fotografiere.

Cameră și performanță

iPhone 16 Pro și Pro Max vor beneficia de un nou design al camerei telefoto cu prisma tetra, care a debutat pe iPhone 15 Pro Max, și de un senzor Sony IMX903 pentru modelul Pro Max, oferind o calitate mai bună a imaginilor în condiții de lumină scăzută.

În plus, camerele ultrawide vor fi îmbunătățite la 48 megapixeli, ceea ce va îmbunătăți performanța în medii mai întunecate.

Camerele din spate ale modelelor Pro vor avea un design stratificat, crescând captura de lumină și oferind un interval dinamic mai larg.

Autonomie și specificații tehnice

Capacitățile bateriilor pentru întreaga gamă iPhone 16 vor varia, cu modele precum iPhone 16 având o baterie de 3,561mAh și Pro Max o baterie de 4,676mAh.

Este important de menționat că o mărire a capacității bateriei nu înseamnă neapărat o autonomie mai mare, deoarece eficiența display-ului și alte aspecte joacă un rol important.

În ceea ce privește specificațiile, modelele de bază iPhone 16 și Plus vor primi probabil cipul A17 Pro, în timp ce modelele Pro vor fi echipate cu noul cip A18.

Există speculații că întreaga gamă ar putea primi cipul A18, dar cu diferențierea între un cip standard și unul Pro. Modelele Pro vor suporta și Wi-Fi 7 și vor avea modemul Snapdragon X75 de la Qualcomm, oferind viteze de descărcare 5G de până la 7.5 Gbps.

Inteligența artificială și Siri

Va beneficia de Siri alimentat de AI, devenind astfel un asistent digital mai sofisticat. Acest lucru va aduce hardware nou, inclusiv microfoane actualizate cu rezistență mai bună la apă și un raport semnal-zgomot îmbunătățit.

Așadar, iPhone 16 promite să aducă o serie de îmbunătățiri și noi funcționalități care ar putea face din acesta un upgrade semnificativ față de modelele anterioare.