Tehnologie

Nokia G22, cel mai bun telefon al anului 2023: De ce a fost premiat smartphone-ul pe care-l poți repara acasă

Telefonul Nokia G22 a fost desemnat de revista TIME drept una dintre cele mai bune invenții ale anului 2023. Iată de ce a fost premiat smartphone-ul care se repară ușor.

Nokia G22, realizat din materiale reciclate

HMD devine lider în materie de design de smartphone-uri reparabile cu telefonul Nokia G22, desemnat cea mai bună invenție a anului 2023 de către revista TIME. Nokia G22 este o inovație în domeniul reparabilității – un smartphone pe care îl poți repara din confortul casei tale.

Nokia G22

HMD a introdus, de asemenea, odată cu Nokia G42, funcția de depanare DIY la domiciliu în segmentul 5G. Astfel, HMD, creatorul unei noi generații de smartphone-uri Nokia reparabile, a fost inclus în clasamentul celor mai bune invenții ale anului 2023, realizat de revista TIME, cu Nokia G22, care vine cu funcția de reparare QuickFix, pe care consumatorii o pot efectua singuri acasă.

Vezi și: INTERVIU Nokia în 2023 – cum arată viitorul telefoanelor care ți-au marcat copilăria: reinventarea unui brand de suflet

Vezi și: Probabil cel mai ecologic telefon al momentului vine de la Realme, nu Samsung sau Apple

Lista anuală a celor mai bune invenții pentru 2023, întocmită de TIME, cuprinde 200 de inovații extraordinare care au puterea de a ne schimba viețile, printre care se numără și cea care schimbă regulile jocului în domeniul reparabilității. Nokia G22, telefonul celor de la HMD, este primul model dintr-o nouă eră de smartphone-uri pe care consumatorii le pot repara acasă.

Așadar, puteți scăpa de bătăile de cap pe care ți le provoacă reparațiile costisitoare și consumatoare de timp. Nokia G22 vă permite să preluați controlul asupra destinului smartphone-ului vostru, datorită unui parteneriat cu iFixit, prin care puteți să comandați online kituri QuickFix începând de la 19,95 EUR, în cazul în care acest telefon durabil ar avea vreodată nevoie de o reparație.

Poți repara telefonul acasă

Capacul posterior al Nokia G22 este fabricat din plastic 100% reciclat și puteți înlocui ecranele deteriorate și bateriile vechi. De asemenea, smartphone-ul vine cu o autonomie a bateriei de trei zile și bateria își menține cel puțin 80% din capacitatea inițială după 800 de cicluri complete de încărcare , ceea ce înseamnă că va putea fi folosit fără probleme mai mult timp.

Vezi și: Telefonul cu cea mai mare garanție din lume: smartphone-ul care te „ține” sigur cinci ani

Vezi și: Materialul care se repară singur o să îți facă telefonul impenetrabil

În urma succesului răsunător al modelului Nokia G22, HMD aduce funcția de depanare DYI acasă a smartphone-urilor în segmentul 5G, prin lansarea Nokia G42 5G începând de la prețul de 1089,99 lei în nuanțe vibrante de roz și mov. Și puteți înlocui ecranele crăpate, porturile de încărcare îndoite și bateriile vechi, toate fără ajutorul nimănui.

Nominalizarea în clasamentul „Cea mai bună invenție din 2023” a revistei TIME vine imediat după ce compania a obținut pentru al doilea an consecutiv un foarte impresionant calificativ pentru practici sustenabile, EcoVadis Platinum 2023. Astfel se situează în top 1% companii din lume și printre cele 98% dintre companiile auditate pentru eforturile lor de sustenabilitate în fabricarea echipamentelor de telecomunicații.