Tehnologie

Noile telefoane care „dau de pământ” cu Samsung, Xiaomi sau Oppo, acum și în România. Ce știm despre gigantul care face deja valuri peste hotare

Companiile precum Samsung, Apple, Xiaomi, OPPO, Huawei și Motorola sunt recunoscute în întreaga lume pentru producția extinsă de telefoane mobile.

Cu toate acestea, o marcă relativ necunoscută în Europa este Transsion, care a devenit a patra cea mai mare companie de vânzări de telefoane mobile din lume, estimându-se că va depăși pragul de 100 de milioane de telefoane vândute în acest an.

Cine sunt, de fapt, cei de la Transsion

Transsion, o companie chineză, a reușit să ajungă în topul producătorilor de smartphone-uri datorită unei creșteri agresive pe piețele internaționale.

Cu ajutorul brandurile sale Tecno, Itel și Infinix, Transsion s-a extins rapid în Orientul Mijlociu, America Latină și în alte regiuni ale lumii, cu excepția Europei și Americii de Nord.

În special în Africa, Transsion a avut parte de un succes răsunător, depășind vânzările Samsung, Apple și Xiaomi.

Această expansiune pe piețele emergente a fost susținută de prețurile accesibile ale telefoanelor sale, adaptate la cerințele și posibilitățile financiare ale consumatorilor din aceste regiuni.

Telefoanele de la Transsion se remarcă prin baterii cu capacitate decentă, rezistență la praf și umiditate și prețuri accesibile, ceea ce le face atrăgătoare pentru publicul vizat, în special pentru cei care intră în premieră în lumea smartphone-urilor.

Aceste telefoane nu sunt cele mai performante, însă raportul calitate-preț este unul corect

Deși nu oferă performanțe sau caracteristici tehnice de top, aceste telefoane sunt suficiente pentru nevoile de bază ale utilizatorilor.

În plus, Transsion a adoptat strategii de marketing inteligente, evidențiind faptul că telefoanele sale sunt dual SIM, iar  camerele foto sunt calibrate pentru a reda tonurile naturale ale pielii.

Compania a lansat inclusiv aplicații suplimentare, cum ar fi Boomplay pentru muzică și Scooper pentru știri, care au câștigat popularitate în rândul utilizatorilor.

Cu o expansiune constantă și o atenție deosebită acordată piețelor de profil, Transsion continuă să își consolideze poziția pe piața globală a smartphone-urilor, iar acum chiar și la noi în țară.

Chiar dacă se confruntă cu unele probleme legate de taxe vamale și tensiuni diplomatice în anumite regiuni, compania rămâne un jucător important în industria telefoanelor mobile, cu perspective promițătoare pentru viitor.