Tehnologie

Noi actualizări de la Chrome: ce poți face pe iOS, de acum încolo

Chrome pe iOS poate afișa acum hărți și poate crea elemente de calendar fără a schimba aplicațiile. Google Lens va folosi în curând camera ta și pentru căutări.

De acum, nu mai trebuie să „sari” între aplicații doar pentru a efectua unele sarcini comune în Chrome pe iPhone. Google actualizează Chrome pentru iOS cu opțiunea de a vedea adrese Maps, de a crea evenimente din Calendar și de a traduce textul specific fără a trece la aplicația relevantă. Poți găsi locația unui restaurant, să îți amintești să vizitezi acel restaurant și să consulți meniul dintr-un singur loc.

Ce aduce nou Google Chrome

O actualizare viitoare va face, de asemenea, Google Lens mult mai util. Astfel, vei avea opțiunea de a căuta cu camera ta de la telefon, dacă să faci noi fotografii sau să desenezi din rola camerei. Ca și pe Android, acest lucru ar putea fi util dacă observi o floare sau o jachetă pe care ți-o dorești și vrei să o identifici pe loc. Funcționalitatea va fi disponibilă în „lunile următoare”.

În continuare va trebui să utilizezi aplicațiile dedicate Google pentru funcții mai avansate, cum ar fi indicații de orientare în Maps sau gestionarea restului itinerarului. Cu toate acestea, adăugările ar trebui să facă din Chrome mai mult o aplicație care economisește timp (și durata de viață a bateriei), față de rularea mai multor aplicații simultan. Acest lucru, la rândul său, poate face Chrome mai atrăgător decât Safari, ca browser implicit al iPhone-ului tău.

Extinderea vine la scurt timp după ce Google a introdus Chrome Actions sau comenzi rapide bazate pe text, pentru sarcini populare ale browserului, cum ar fi ștergerea datelor de navigare și verificarea setărilor. Google a experimentat chiar și utilizarea propriului motor web în Chrome pentru iOS, dacă și când Apple își slăbește politicile aplicației. Pur și simplu, compania transformă Chrome într-un instrument pentru utilizatorii iPhone.