Tehnologie

Mozilla Thunderbird se schimbă la față: ce e nou, cum te ajută

Mozilla a mers intens pe dezvoltarea clientului de e-mail Thunderbird în ultimii doi ani, iar acest lucru se vede cel mai bine acum.

Actualizarea Thunderbird 102 a sosit anul trecut cu multe îmbunătățiri, iar cea mai nouă versiune majoră este disponibilă pentru testare beta, celor care se simt interesați de asta.

Mozilla tocmai a lansat Thunderbird 115 beta 1, care este prima versiune de testare pentru actualizarea semnificativă Thunderbird din acest an.

Echipa de dezvoltare a discutat deja despre modul în care versiunea 115 reprezintă o altă fază în reconstruirea Thunderbird „de la zero”, cu rescrieri semnificative de cod și câteva modificări funcționale.

Mozilla a promis că aplicația de e-mail va fi, în continuare, personalizabilă într-o oarecare măsură, așa că, dacă nu îți plac toate modificările, unele dintre ele pot fi anulate cu ușurință, la câteva clickuri distanță.

Ce știm despre actualizarea Mozilla Thunderbird

Prima versiune beta nu are toate modificările promise până acum, dar aici sunt multe de vorbit. Vestea bună este că frazele de acces OpenPGP definite de utilizator sunt acum acceptate, panoul Folder și meniurile contextuale au fost actualizate și multe pictograme au fost înlocuite în altele. Există, de asemenea, o listă generală de remedieri de erori și modificări minore ale interfeței, pe care le-ai putea, sau nu, observa.

Dacă ești curios să afli ce e este nou, poți oricând descărca Thunderbird 115 beta de pe site-ul oficial al companiei.

Cu toate acestea, instalarea versiunii beta va înlocui orice instalare curentă a Thunderbird, iar Mozilla recomandă să faci în prealabil o copie de rezervă a profilului tău de date, pentru orice eventualitate.

Versiunea beta necesită Windows 7, macOS 10.12, Linux cu GTK+ 3.14, ori versiuni ulterioare ale acestor programe.

În cazul în care nu știai Mozilla Thunderbird este varianta ideală pentru orice utilizator care nu se poate împrieteni și pace cu Outlook-ul de la Microsoft. Este, în general, mult mai prietenoasă cu utilizatorul clasic, neexperimentat sau cu un nivel mediu de cunoștințe în domeniu.