Tehnologie

Instagram se inspiră de la alții: funcția care te va duce cu gândul la Telegram, pe bună dreptate

Canalele de difuzare ale Instagram, o funcție de mesagerie unidirecțională în stil Telegram, vor fi în curând disponibile pentru toată lumea.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a vorbit recent despre această nouă îmbunătățire adusă Instagram și a adăugat că gigantul a lansat funcția cea nouă ieri, 15 iunie. Până acum, aceasta era limitată pentru un grup restrâns de utilizatori.

Canalele de difuzare le permit utilizatorilor să trimită mesaje urmăritorilor lor, care pot reacționa la acestea și pot vota în sondaje, dar nu pot răspunde direct. Practic, un fel de struțo-cămilă, dar să vedem cât de apreciată va fi funcția, de fapt.

Mark Zuckerberg, mai ”vorbăreț” decât de obicei: ce planuri are

În ultima perioadă, Mark Zuckerberg și-a folosit intens canalul pentru a împărtăși anunțuri și actualizări despre produsele Meta, nou lansate.

Împreună cu actualizările de text, creatorii pot posta imagini, videoclipuri și clipuri audio. Mai mult decât atât, îi pot invita pe alții să se alăture canalelor lor, sub titulatura de „colaboratori”. În încercarea de a face lucrurile cât mai clare, Zuckerberg a purtat anterior o conversație publică cu Adam Mosseri, șeful Instagram, pe canalul său.

Meta a lansat canale pe WhatsApp pentru prima dată săptămâna trecută. Numai câteva organizații au acces deocamdată, dar WhatsApp va oferi această funcție mai multor entități în lunile care vor urma. Meta plănuiește să aducă canale și pe Facebook și Messenger, ceea ce ar putea ajuta, în anumite condiții.

Între timp, Meta dezvoltă o „rețea de socializare descentralizată”, bazată pe text, pentru a rivaliza cu Twitter. Rapoartele sugerează că, deși acesta va fi un serviciu de sine stătător care se va conecta la protocolul de rețea care alimentează Mastodon, te vei putea conecta cu contul tău de Instagram pentru a-ți completa profilul.

Este interesant, totuși, de observat cum Mark Zuckerberg are atâtea planuri mari, de vreme ce și-a redus considerabil, în ultima perioadă, personalul, dând o mare parte dintre angajați afară.