Tehnologie

Meta se chinuie să facă Threads relevant. Cum câștigi mii de dolari pe clona Twitter

Meta, compania-mamă a platformelor Facebook și Instagram, a lansat un program bonus nou, disponibil doar prin invitație, pentru creatorii care folosesc aplicația sa nouă, Threads.

În cadrul acestui program, creatorii pot câștiga mii de dolari dacă postările lor devin virale pe Threads, de la Meta.

Detaliile despre acest program bonus nu au fost anunțate oficial de către Meta, însă o pagină de suport Instagram oferă unele informații.

Creatorii pot câștiga bani în funcție de performanța postărilor lor pe Threads sau numărul de postări create. Termenii exacti ai bonusurilor par a fi personalizați pentru fiecare creator. Meta menționează că „detaliile programului bonus pot varia în funcție de participant”.

Programul Meta este, în prezent, un simplu test

Programul pare să fie un efort la scară mică în prezent, fiind descris de companie drept un „test”. Cu toate acestea, acesta oferă o privire asupra modului în care Meta ar putea să-și intensifice eforturile de a folosi creatorii pentru a stimula angajamentul pe platformă.

În trecut, Meta a oferit bonusuri pentru postări Reels pe Facebook și Instagram, dar este prima dată când compania plătește pentru postările de pe Threads.

Unii creatori primesc deja oferte de mii de dolari pentru postări cu performanță ridicată pe Threads.

Potrivit unui screenshot care circulă pe platformă, cel puțin un creator a primit o ofertă de „până la 5.000 de dolari” pentru postări sau răspunsuri pe Threads cu 10.000 de vizualizări sau mai mult.

Sumele sunt mai mici pe Threads decât pe Facebook

Aceste sume sunt mai mici decât bonusurile de 10.000 de dolari pe care creatorii de Reels le puteau câștiga odată pe Instagram, dar totuși sunt generoase având în vedere că postarea pe Threads necesită mult mai puțin efort decât realizarea și editarea unui videoclip captivant.

Threads a crescut constant de la lansarea sa anul trecut și are peste 150 de milioane de utilizatori lunar, conform dezvăluirilor făcute săptămâna trecută de Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

El a speculat că aplicația ar putea fi, într-o zi, platforma cu un miliard de utilizatori a companiei, însă ar dura probabil câțiva ani până când ar atinge acest obiectiv.

În orice caz, aducerea creatorilor populari de pe Instagram ar fi un pas important pentru a stimula angajamentul pe Threads.

Meta s-a asociat recent inclusiv cu echipa cântăreței Taylor Swift pentru a o aduce pe aceasta pe aplicație ca să-și promoveze ultimul album.