Tehnologie

Meta schimbă etichetele pentru imagini generate de AI, după plângerile fotografilor

Meta a anunțat o actualizare a etichetelor „Made with AI” după numeroase plângeri din partea fotografilor, care au constatat că imagini necreate de AI erau etichetate greșit. Compania va schimba formularea în „AI info” deoarece etichetele actuale „nu erau întotdeauna aliniate cu așteptările oamenilor și nu furnizau suficient context”, conform unui anunț recent.

Plângeri și teste

Meta a introdus etichetele „Made with AI” la începutul acestui an, ca răspuns la criticile primite de la Consiliul de Supraveghere privind politica sa de „media manipulată.” Compania a menționat că, la fel ca multe alte companii din industrie, se va baza pe semnale „standard în industrie” pentru a determina când a fost folosită AI generativă pentru a crea o imagine. Cu toate acestea, fotografii au observat rapid că Facebook și Instagram aplicau eticheta pe imagini care nu fuseseră create cu AI. Conform testelor efectuate de PetaPixel, fotografiile editate cu instrumentul de umplere generativă de la Adobe în Photoshop declanșau eticheta chiar dacă modificarea era doar un „punct mic.”

Reacția Meta și modificările implementate

În actualizarea sa, Meta a declarat că „unele conținuturi care includeau modificări minore folosind AI, cum ar fi instrumentele de retușare, includeau indicatori standard în industrie” care declanșau eticheta „Made with AI.” Compania a adăugat că va lucra cu alte companii din industrie pentru a îmbunătăți procesul astfel încât abordarea etichetării să se potrivească mai bine cu intenția lor. Între timp, Meta va actualiza eticheta „Made with AI” la „AI info” în toate aplicațiile sale, permițând utilizatorilor să facă clic pentru mai multe informații.

Confuzia și lipsa de detalii suplimentare

Totuși, etichetele „AI info” nu vor oferi detalii despre ce instrumente AI au fost folosite pentru imaginea în cauză. Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat că meniul contextual care apare când utilizatorii apasă pe etichetă va rămâne același. Acest meniu conține o descriere generică a AI generative și notează că Meta poate adăuga notificarea „când oamenii partajează conținut care are semnale AI pe care sistemele noastre le pot citi”.

Schimbarea etichetelor de către Meta vine ca o măsură de răspuns la feedback-ul comunității de fotografi și arată efortul companiei de a îmbunătăți transparența și precizia în etichetarea conținutului generat sau modificat de AI. Cu toate acestea, persistența confuziei și a lipsei de detalii precise despre utilizarea AI în imagini arată că încă mai există provocări în implementarea unei soluții complet satisfăcătoare pentru toți utilizatorii.