Tehnologie

Meta ia, în sfârșit, măsuri, pentru a proteja copiii de pe rețelele sale de socializare. Cât de eficiente vor fi, de data aceasta, de fapt

Meta a anunțat recent o serie de noi măsuri pentru a proteja copiii pe platformele sale, în special după ce un denunțător a depus mărturie recent în fața Congresului american despre eșecul companiei de a-i proteja pe cei mici.

Vezi și: Cum te transformă compania lui Zuckerberg în cobai pentru a-și antrena sistemul de inteligență artificială. Facebook și Intagram, principalele „surse”

Măsurile luate de Meta

Meta a descris pașii pe care îi întreprinde pentru a face ca utilizarea de către copii a aplicațiilor sale de socializare, cum ar fi Facebook și Instagram, să fie mai sigură, inclusiv modificări ale conținutului pe care îl sugerează tinerilor utilizatori, identificarea adulților suspicioși și utilizarea experților în siguranța online.

Toate acestea vin după ce un fost angajat al Meta a declarat Congresului, acum mai puțin de o lună, că gigantul nu a făcut suficient pentru a proteja minorii.

Tot de curând, Meta a dat în judecată FTC, ca ultim pas într-o luptă legală în care FTC-ul susține că Meta nu și-a respectat promisiunile de confidențialitate făcute într-un acord din 2020.

Reels și Instagram explore, ambele oferind și sugerând conținut utilizatorilor, își vor extinde, așadar, protecția.

Gigantul de social media spune că aceste instrumente sunt deja concepute pentru a evita sugerarea de conținut deranjant sau care încalcă regulile, dar o listă centrală pe Facebook și Instagram va fi extinsă pentru a include lucruri precum greșeli de ortografie și variante de scriere, precum și pentru a înțelege mai bine utilizarea limbajului în cadrul rețelelor, de către prădători.

Vezi și: Meta integrează inteligența artificială: editarea generativă a imaginilor AI vine pe Instagram

Gigantul, pus pe fapte mari

Meta spune că deja folosește această tehnologie pentru a limita interacțiunea cu utilizatorii tineri, inclusiv găsirea și urmărirea conturilor lor, dar schimbările înseamnă că aceștia vor avea o mai mare dificultate în a se găsi și interacționa unul cu altul.

Meta explică că va folosi și specialiști în aplicarea legii pentru a ajuta la identificarea și eliminarea acestor grupuri.

Aceste eforturi, promite compania, vor fi apoi folosite pentru a instrui mai bine tehnologia de identificare și eliminare proactivă a acestor grupuri în viitor.

Vezi și: Meta reinventează Facebook copiind Instagram. Ce va fi nou, ce pe cine ajută, de fapt