Tehnologie

Mesajele de pe WhatsApp nu se mai șterg pentru totdeauna: schimbarea la care nu te-ai fi așteptat

Dar expeditorii le pot seta în continuare să se șteargă atunci când expiră temporizatorul obișnuit.

WhatsApp a introdus o opțiune numită „păstrează în chat”, care permite utilizatorilor să împiedice dispariția mesajelor într-un fir de mesaje care dispar. Poți apăsa lung pe un mesaj, astfel încât acesta să rămână în fir. Cu toate acestea, persoana care a trimis mesajul va fi notificată și, în cele din urmă, va decide dacă îl păstrează în chat. Dacă nu, mesajul va dispărea în eter ca de obicei când cronometrul se termină.

O pictogramă de marcaj va apărea lângă mesajele salvate. Poți accesa toate mesajele pe care le-ai salvat într-un dosar Mesaje păstrate, unde sunt organizate prin chat. WhatsApp spune că lansează funcția treptat și că toată lumea ar trebui să aibă acces în câteva săptămâni.

La suprafață, se pare că Keep in Chat subcutează întregul punct al mesajelor care dispar. Cu toate acestea, WhatsApp a sugerat într-o postare pe blog că pot exista momente când trebuie să salvezi un mesaj (cum ar fi o notă vocală sau adresa cuiva) care include detalii importante.

În orice caz, cei care au trimis mesajul vor avea opțiunea de a se opune mesajelor salvate și poate să-și protejeze confidențialitatea.

Mai multe funcții noi

Utilizatorii WhatsApp ar putea avea în curând acces la o funcție care le poate lumina conversațiile de grup. Meta pare să lucreze la emoji-uri animate pentru o viitoare beta a aplicației desktop WhatsApp.

Conform datelor obținute de WABetaInfo, într-o viitoare versiune beta de WhatsApp pentru desktop și mobile, vor fi implementate noi mecanisme prin care să-ți transmiți emoțiile într-o manieră grafică în interiorul conversațiilor. Se pare că atunci când este disponibilă o versiune animată a unui anumit emoji, WhatsApp o va partaja pe aceea în loc de imaginea statică.

Nu este clar dacă vei putea dezactiva emoji-urile animate dacă și când WhatsApp va lansa funcția mai larg.

Se pare că emoji-urile animate sunt în drum spre versiunile beta ale aplicațiilor mobile.