Tehnologie

Alternativa la TikTok crește în popularitate: câte milioane de utilizatori are deja BeReal

În curând, e foarte posibil ca BeReal să „detroneze” populara aplicație de socializare TikTok.

BeReal spune că are peste 20 de milioane de utilizatori activi zilnic. Iar acum, în sfârșit, vei putea posta fotografii în aplicație de mai multe ori pe zi.

BeReal, aplicația Apple pentru iPhone a anului 2022, vrea să știi că este încă puternică. Aplicația trimite utilizatorilor o notificare la o oră diferită în fiecare zi, spunându-le să abandoneze totul și să partajeze simultan fotografiile făcute cu camerele din față și din spate ale telefonului lor. Așadar, ai o fereastră de două minute pentru a face acest lucru, cu ideea că vei împărtăși actualizări autentice din viața ta (probabil nu vei avea suficient timp să îți aranjezi părul sau să găsești mai întâi un loc cu o lumină excelentă). Prietenii tăi sunt notificați când postezi cu întârziere sau îți reiei fotografiile.

BeReal, aplicația care va înlocui TikTok

Această abordare a cauzat, totuși, unele probleme. A făcut ca oamenii să partajeze fotografii banale cu ecranele computerului sau să-și scoată telefoanele simultan în timpul unui curs, după cum a raportat recent The New York Times. Citând date de la o companie de analiză, publicația a sugerat că numărul de utilizatori ai aplicației a scăzut cu aproximativ 61% în ultimele luni, până la sub șase milioane, pe măsură ce factorul de noutate a scăzut și rivalii mai mari au început să copieze BeReal.

Cu toate astea, pe noul său blog, BeReal susține că are, de fapt, peste 20 de milioane de utilizatori activi zilnic. În postarea sa inaugurală, echipa BeReal notează că a fost liniștită, deoarece a fost ocupată.

Între timp, BeReal a lansat o funcție care ar putea duce la o creștere a angajamentului și poate menține utilizatorii la bord. Bonusul BeReal, pe care compania îl testează în Marea Britanie, înainte de a se extinde în restul lumii, în curând, e că le permite utilizatorilor să posteze două instantanee suplimentare pe zi, la momentele alese de ei, atât timp cât își partajează BeReal-ul obișnuit la timp.

Mișcarea aceasta ar putea submina autenticitatea spontană pentru care se străduiește BeReal, deoarece le va oferi utilizatorilor șansa să pozeze și să-și editeze postările suplimentare. Cu toate acestea, BeReal observă că poate aduce modificări caracteristicii.