Tehnologie

Kodak nu renunță la producția de filme foto. Cum a ajutat Oppenheimer

Eastman Kodak va continua să producă filme foto atâta timp cât va exista cerere, a declarat președintele executiv al companiei, într-o conferință adresată acționarilor, săptămâna aceasta.

Potrivit Kosmo Foto, CEO-ul Eastman Kodak, Jim Continenza, a reafirmat angajamentul companiei față de formatul analog.

„Recent ne-am reînnoit acordul de aprovizionare pentru filme foto cu clientul nostru mai vechi, Kodak Alaris, într-o afacere care se va încheia până în 2028. Ne angajăm să producem filme atâta timp cât există cerere din partea producătorilor de film și a fotografilor din întreaga lume”, a spus Continenza.

Cererea pentru filme foto este încă mare

„În plus, continuăm să observăm o cerere în creștere în afacerea noastră cu filmele statice și cinematografice. Un exemplu excelent al relevanței permanente a filmului ca mediu artistic este Oppenheimer, al lui Christopher Nolan, care a fost filmat pe film Kodak de format mare, incluzând atât film color, cât și un film alb-negru de 65 mm creat de Kodak”, a subliniat, de asemenea, CEO-ul.

Kodak a fabricat filmul alb-negru de 70 mm pentru filmul biopic de succes al lui Christopher Nolan, pentru a fi utilizat pe camerele IMAX și Panavision System.

Totuși, afirmația lui Eastman Kodak nu se referă doar în producția de filme de ultimă generație. De asemenea, compania va continua să producă pelicule destinate consumatorilor, atâta timp cât cererea rămâne ridicată.

Având în vedere că fotografia analog este iar la modă, Kodak va trebui să angajeze mai mulți tehnicieni pentru a ține pasul cu cererea.

Pe de altă parte, Fujifilm a întrerupt activitatea în ceea ce privește producția de filme foto în urmă cu mulți ani, așadar Kodak rămâne, poate, ultimul dinozaur din industriee.

„Îngrijirea sănătății și materialele semiconductoare vor fi viitorii noștri factori de câștig”, a declarat Teiichi Goto, CEO-ul Fujifilm, în 2021, după ce compania a închis patru fabrici de echipamente fotografice din Statele Unite.