Tehnologie

Inteligența artificială a ajuns și la radio: cum au primit vestea fanii unei apreciate emisiuni

Se pare că Drew Carey, gazdă The Price is Right și comediant, nu se teme de AI, ba dimpotrivă, îmbrățișând cu drag tehnologia.

În timpul unui episod recent al emisiunii sale radio SiriusXM, „Friday Night Freakout”, Carey a folosit o versiune generată artificial a vocii sale, cu un scenariu scris de ChatGPT.

Vocea AI a dat startul show-ului, a introdus melodiile și a recapitulat ceea ce ascultau ascultătorii. Fiind un experiment pentru a vedea cât de departe ar putea merge AI la radio, episodul a avut parte, în general, de succes. Totuși, mulți dintre fanii lui Carey nu au fost mulțumiți de asta.

Ce au avut fanii de reproșat

„Motivul pentru care posturile FM și apreciate încă mai fac bani este pentru că oamenilor le place personalitatea DJ-ilor”, a fost unul dintre raționamente.

Alții l-au rugat să „nu mai facă asta”.

Pentru mulți DJ de radio, AI ar putea fi văzută ca o altă amenințare într-o industrie din ce în ce mai precară.

La scurt timp după ce ElevenLabs a introdus o versiune beta a instrumentului vocal AI – adică același software pe care Carey l-a folosit pentru emisiunea lui – trolii din online l-au utilizat, la rândul lor, pentru a uzurpa identitatea Emmei Watson, a lui Joe Rogan, dar și a altor celebrități.

Vocea AI a lui Carey nu a fost perfectă, sunând puțin robotic, fără inflexiunile pe care fanii lui au ajuns să le iubească de-a lungul anilor, iar scenariul scris de ChatGPT a fost vizibil simplist.

„Doar mă jucam cu el și am vrut să arăt de ce este capabil”, a spus Carey.

A fost nevoie de un weekend pentru ca Carey și un prieten, care aveau deja experiență cu ChatGPT și alte instrumente AI, pentru a-și crea vocea AI.

ChatGPT a scris 99% din scenariul emisiunii sale de radio, deși Carey a făcut câteva modificări. Destul de amuzant, când i-a cerut chatbot-ului să scrie o glumă despre cât de ușor este de utilizat, acesta a scris „chiar și Drew Carey îl poate folosi”.