Tehnologie

Google introduce Nearby Share, la scară largă pentru computere: cum te ajută, ce știm despre aplicație

La CES 2022, Google a vorbit despre modul în care are de gând să îmbunătățească integrarea Android în ecosistemul Windows, în mai multe moduri.

Nearby Share a fost una dintre caracteristicile pe care le-a promis pentru sistemul de operare desktop Microsoft. Acum, gigantul tehnologic a lansat o aplicație beta Nearby Share pentru Windows, ceea ce face mult mai ușor transferul fișierelor între mobil și computer.

Cum funcționează Nearby Share, de la Google

O poți descărca chiar acum de pe site-ul Android, atâta timp cât computerul rulează versiunea pe 64 de biți a Windows 10 sau o versiune ulterioară și nu este alimentat de procesoare ARM.

Va trebui să pornești WiFi și Bluetooth-ul computerului pentru ca aplicația să funcționeze, dar poți alege și cine îți poate vedea dispozitivul și îți poate trimite fișiere, pentru a evita eventualele mesaje spam.

În meniul drop-down pentru setarea de vizibilitate a dispozitivului, poți alege să îți faci computerul vizibil pentru toată lumea, pentru persoanele din lista de contacte, numai pentru propriile dispozitive sau chiar să oprești funcționalitatea, dacă îți place discreția.

Dacă nu alegi ultima opțiune, un dispozitiv Android va putea partaja fișiere cu computerul tău indiferent dacă aplicația este deschisă sau rulează doar în fundal.

Pentru a trimite fișiere de pe PC pe un telefon Android, pur și simplu trage-le sau plasează-le în aplicația Nearby Share sau dă click dreapta pe ele și alege opțiunea Nearby Share.

Dacă ambele dispozitive sunt conectate la un cont Google comun, transferurile sunt acceptate automat chiar dacă ecranul destinatarului este oprit. Reține că ambele dispozitive trebuie să fie la o distanță 5 metri, sau chiar mai puțin.

Google a lansat Nearby Share pentru SUA și majoritatea țărilor din întreaga lume, cu unele excepții. De asemenea, gigantul a mai spus că, deși aplicația beta funcționează doar cu telefoane și tablete Android, își va extinde compatibilitatea în ecosistemul companiei, cât de curând.