Tehnologie

Instagram ”fură” o pagină de la TikTok, în cazul în care nu erai suficient de dependent de clipuri scurte

Deși a pierdut foarte mult teren în fața TikTok, creatorii Instagram nu se lasă în fața concurenței și apelează la cea mai bună soluție pentru a mai atrage niște utilizatori de la concurență, furtul de funcții.

Pornind de la această premisă, clipurile scurte de pe Instagram intitulat Reels vor beneficia de o actualizare de funcționalitate. În cazul în care ești utilizator de TikTok, le vei recunoaște imediat. Vorbim de aspecte precum creșterea lungimii clipurilor verticale, care au început cu câteva secunde dar au devenit cât minute și terminând cu introducerea unei serii stufoase de opțiuni de editare video.

Aparent, va fi îmbunătățit și sistemul de recomandare al reel-urilor, dar acest aspect trebuie verificat la prima mână. Nu de alta, dar de aici pleacă cel mai mare handicap al Instagram comparativ cu TikTok, nu face o treabă la fel de bună în a crea dependență.

Ce se schimbă la Instagram, cum ”luptă” cu TikTok

În primul rând, Instagram va agrega într-o singură pagină nouă din aplicație grupuri de hashtag-uri și melodii populare, tot acolo vor putea fi urmărite cele mai populare creații video ale momentului. În mod previzibil, rămâne să preiei de acolo și să folosești propriile filmări și coloane sonore.

Înainte să postezi un clip scurt pe Instagram, procesul de editare va fi mult mai prietenos, deschizându-ți în același timp ușile către mai multe opțiuni, mai mulți parametrii ajustabili. În orice punct al fluxului video, vei putea adăuga stickere, melodii, vei putea tăia anumite bucăți. Toate acestea vor fi disponibile printr-un singur ecran.

Amatorii de statistici vor avea acces în viitorul apropiat la semnificativ mai multe statistici legate de vizionarea reel-urilor. De exemplu, vei putea să vezi nu doar câteva persoane ți-au urmărit clipul, dar cât au văzut din el, care este media de timp per vizionare. Toate acestea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când vor ajunge la toți utilizatorii.