Tehnologie

Instagram face funcția de actualizare a statusului mai interactivă: Ce e nou la Notes

Instagram a lansat funcția Notes în decembrie 2022, permițând utilizatorilor să împărtășească statusuri, asemănătoare cu cele de pe Facebook.

Acum, aplicația deținută de Meta adaugă noi caracteristici inspirate de rețeaua sa soră, inclusiv Note Prompts.

Ce e nou la Instagram Notes

Instagram a experimentat prima dată cu Note Prompts la începutul acestui an. Această funcție permite utilizatorilor să împărtășească întrebări precum „Ce ar trebui să mănânc?” sau „Cine va fi în orașul X în acest weekend?”.

Prietenii pot răspunde cu sugestii, sfaturi și gânduri pe subiect. Aceasta amintește de Facebook din 2012, la fel ca și o altă caracteristică nouă, Mentions, unde utilizatorii pot eticheta un prieten direct în Notele lor. Exemplul oferit de Instagram, „Stau cu @utilizator mai târziu”, pare desprins din începutul anilor 2010, doar adăugând „Text! :)”.

Instagram a anunțat și Note Likes, care funcționează similar cu like-urile de pe restul platformei. Utilizatorii trebuie doar să dea dublu clic pe o notă sau să apese pe inimă pentru a o aprecia.

Cum funcționează

Ca referință, Notes a apărut pe Instagram în ultimii doi ani. Ele sunt asemănătoare cu poveștile, având o durată de 24 de ore și controale privind cine le poate vedea (de exemplu, doar urmăritorii comuni). Notele sunt vizibile în inbox-ul utilizatorilor și pe profiluri.

Instagram este o platformă în continuă evoluție, iar una dintre cele mai recente adăugiri este funcția Notes. Această caracteristică permite utilizatorilor să lase mesaje scurte, de până la 60 de caractere, care apar deasupra listei de mesaje directe (DM). Notes sunt efemere și dispar după 24 de ore.

Pentru a activa Notes, trebuie să urmați câțiva pași simpli:

Deschide inbox-ul DM pe Instagram
Fotografia ta de profil sau iconița ar trebui să apară în partea stângă sus, alături de alți urmăritori sau prieteni care au postat o notă
Apăsă pe “+” pentru a crea propriul mesaj sau status
Scrie o notă care să aibă 60 de caractere sau mai puțin

Nota va fi ștearsă după 24 de ore
Scopul principal al Notes este de a facilita o comunicare rapidă și eficientă între utilizatori. Este o modalitate excelentă de a împărtăși gânduri scurte, actualizări sau de a atrage atenția asupra unui subiect important fără a crea o postare completă.