Tehnologie

Imaginile cu Donald Trump care îți arată cât de puternici au devenit algoritmii de inteligență artificială

O serie de imagini realiste produse de AI în care îl vedem pe Donald Trump arestat a devenit virală online și subliniază priceperea și pericolele tehnologiei.

Imaginile dramatice îl arată pe fostul președinte fiind împins la pământ de un grup de ofițeri de poliție, înainte de a fi dus și băgat în închisoare.

Imaginile sintetice încep să răsară pe măsură ce și crește anticipația faptului că Trump ar putea fi inculpat din cauza acuzațiilor care i se aduc.

Imaginile au fost create de Elliot Higgins, folosind cea mai recentă versiune a lui Midjourney, unii oameni crezând inițial că sunt reale. De atunci, Higgins a fost interzis pe Midjourney.

Chiar dacă imaginile cu Trump sunt, în mod evident, false pentru observatorii pasionați, oamenii care navighează pe rețelele de socializare și care nu sunt la fel de conștienți de abilitățile uimitoare ale AI ar putea să creadă că sunt reale.

Statele Unite sunt pregătite pentru proteste, mai ales în eventualitatea în care juriul din Manhattan îl va găsi vinovat pe Trump.

Dacă se va întâmpla acest lucru, el va deveni primul președinte american din istorie care se confruntă cu acuzații penale.

Niciun politician nu este poate „ascunde” de AI

Trump nu este singurul politician care primește un astfel de tratament. O serie de imagini care îi arată pe Barack Obama și pe fostul cancelar german Angela Merkel petrecând o zi pe plajă au făcut furori săptămâna aceasta pe internet.

Julian AI Art a folosit Midjourney v5 pentru a genera imaginile false. „Cu noul realism foto de la Midjourney 5… Trebuie să începem să etichetăm imaginile drept „fotografii AI” de acum?”, a comentat el.

Ieri, Bing a anunțat un generator de imagini AI integrat în asistentul de căutare bazat pe Chat GPT. Într-o declarație, șeful de marketing pentru consumatori al Microsoft, Yusuf Mehdi, a spus că imaginile generate vor avea o etichetă pe ele pentru a semnala că nu sunt reale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julian AI art (@julian_ai_art)