Tehnologie

Iisus, viral pe TikTok. Momentul ciudat pe care nu credeai să-l prinzi în viața asta. Cu ce ne amenință „Creatorul”

În tărâmul în continuă expansiune al rețelelor sociale, chiar și figurile divine își găsesc drumul către platforme precum Instagram, Facebook și TikTok. Un fenomen digital ciudat care a luat cu asalt aplicația este apariția unui Iisus generat de inteligență artificială pe profilul cunoscut sub numele de Daily Believer, devenind astfel viral pe TikTok. Cu peste nouă milioane de aprecieri pentru 70 de videoclipuri, această reprezentare digitală a figurii biblice a stârnit atât fascinație, cât și controverse.

Clipurile generate de inteligența artificială prezentate pe profilul Daily Believer îl înfățișează pe Iisus cu părul lung, barbă și ochi albaștri, amintind de pictura din 1940 „Chipul lui Hristos”. În fiecare videoclip, Iisus, generat de computer, roagă spectatorii să-și mărturisească credința în Dumnezeu, împărtășind conținutul prietenilor și familiei și comentând: „Cred!”. O întorsătură unică apare pe măsură ce Hristosul digital emite o amenințare de „condamnare” pentru cei care nu se conformează.

Iisus a reusit sa devina viral pe platforma de social media TIkTok fiind urmarit de milioane de utilizatori

Brandon Dean, profesor de studii religioase la Universitatea din Iowa, face paralele între acest fenomen TikTok și Evanghelia prosperității. Această credință creștină afirmă că credința va fi răsplătită cu mângâieri lumești, cum ar fi sănătatea și bogăția. Videoclipurile promit noroc celor care se angajează cu ei, creând o fuziune unică a evanghelismului digital și dinamicii rețelelor sociale contemporane.

Cum a devenit Iisus viral pe TikTok

Cel mai popular videoclip de pe profil, intitulat „Welcome Jesus Home”, a strâns 22,2 milioane de vizualizări impresionante. Legenda îi invită pe utilizatori să-L întâmpine pe Iisus în viețile lor, promițând protecție și o inimă curățată cu dragostea Lui. Cu toate acestea, un avertisment dur însoțește invitația, subliniind negarea în fața unei autorități superioare pentru cei care nu distribuie clipul.

Daily Believer a adunat un număr semnificativ de urmăritori, lăudându-se cu peste 813.000 de urmăritori și 9,2 milioane de aprecieri. Fuziunea dintre tehnologie și spiritualitate a găsit un spațiu unic pe TikTok, conținutul creștin devenind o categorie de căutare populară pe platformă.

Interesant este că mărturiile personale au apărut de la utilizatori care pretind o experiență transformatoare după ce s-au implicat cu conținut precum TikTok Jesus. În 2020, o autoproclamată atee pe nume Felicia și-a împărtășit călătoria de a se întoarce la Dumnezeu după ce a întâlnit videoclipuri pe platformă. Cererea ei de ajutor și revelația ulterioară despre depășirea fricii ei de vulnerabilitate cu noua credință exemplifică impactul pe care conținutul religios digital îl poate avea asupra persoanelor care navighează pe căile spirituale în era rețelelor sociale, potrivit Daily Mail.