Tehnologie

Google Wallet devine un pic mai bun, dar pe web. Ce poți face cu el

Google Wallet este ultima aplicație din seria de aplicații Google care pur și simplu refuză să moară.

Subdomeniul wallet.google.com a fost lansat pentru prima dată în vara anului 2011 când a fost anunțată prima versiune a Google Wallet. Acea aplicație a fost integrată în Android Pay în 2018, ulterior redenumită Google Pay.

Istoricul aplicației

În iulie 2022, marca Wallet a fost readusă la viață cu intenția de a înlocui aplicația Google Pay care o înlocuise odată.

Google a anunțat oficial că va închide aplicația Google Pay în februarie, și chiar dacă serviciul este programat să continue până pe 4 iunie, subdomeniul pay.google.com redirecționează acum către un portal web nou, mult mai funcțional, pentru Google Wallet.

Noul site oferă în principiu aceeași funcționalitate ca site-ul Google Pay, cu câteva mici diferențe. Schimbarea cea mai vizibilă este adăugarea unei secțiuni Passes care arată lucruri precum bilete și carduri de loialitate.

Este practic același lucru pe care îl vezi vedea pe telefonul tău și dând click pe unul îți va arăta codul de bare / codul QR și numărul cardului.

Pagina de start Google Wallet

Desigur, site-ul actualizat îți permite să faci mai mult decât să vizualizezi colecția digitală de carduri de loialitate.

Poți gestiona metodele de plată la fel cum ai face-o pe telefon, inclusiv editarea sau eliminarea unui card și vizualizarea istoricului tranzacțiilor acelui card.

În secțiunea Tranzacții poți vizualiza istoricul tranzacțiilor tuturor cardurilor din contul tău Google Wallet, inclusiv taxele în așteptare care nu apar în secțiunea de istoric al tranzacțiilor a secțiunii Metode de plată.

Există încă câteva hibe pe noul site, însă nimic din aceasta nu face portalul nou inutilizabil, dar este un avertisment că încă mai sunt câteva aspecte de îmbunătățit. Rămâne, totuși, de văzut, când va rezolva Google toate problemele legate de Wallet și cât de eficient va fi pe viitor, în mod evident.