Tehnologie

Google trebuie să scoată din buzunare o sumă uriașă. Cum a „călcat pe bec” gigantul

Google va trebui să plătească mai bine de 1 milion de dolari unei foste angajate care a acuzat compania că ar fi discriminat-o pe baza faptului că este femeie.

Vezi și: Google, la 25 de ani: Produsele “revoluționare” cu care a eșuat de-a lungul timpului

Ce a făcut Google, de fapt

Ulku Rowe, director de inginerie Google Cloud, a acuzat compania că ar fi angajat-o pe o poziție mai slab plătită decât bărbații cu mai puțină experiență care au fost angajați pentru roluri similare în același timp, potrivit Bloomberg Law.

Ea a susținut, de asemenea, că a fost trecută cu vederea la o promovare în favoarea unui coleg de sex masculin mai puțin calificat.

Un juriu din New York a decis vineri că Google a comis discriminare bazată pe gen, iar acum îi datorează lui Rowe 1,15 milioane de dolari.

Rowe avea 23 de ani de experiență când a început să lucreze la la Google, în 2017.

„Acest verdict unanim nu numai că validează acuzațiile doamnei Rowe, dar transmite și un mesaj răsunător că discriminarea și represaliile nu vor fi tolerate la locul de muncă”, a declarat avocatul lui Rowe, Cara Greene, într-o declarație transmisă Engadget.

Vezi și: Modul în care cauți pe internet se va schimba. Google își dorește să fie mult mai prietenos, uman și util

Gigantul nu se află la prima abatere

Acest lucru se întâmplă la aproape cinci ani după ce aproximativ 20.000 de angajați Google au organizat un protest pentru a cere schimbări în ceea ce privește gestionarea de către companie a comportamentului sexual neadecvat și a discriminării.

În timp ce compania s-a angajat să fie mai atentă la privește hărțuirea sexuală, răspunsul curent a lăsat încă mult de dorit.

Potrivit Bloomberg Law, procesul lui Rowe este primul astfel de caz cu care se confruntă Google de la proteste. Greene a numit decizia juriului „istorică” și a creditat demonstrațiile din 2018 pentru că au făcut-o posibilă.

Purtătorul de cuvânt al Google, Courtenay Mencini, a spus că „echitatea este absolut esențială pentru noi și credem cu tărie în echitatea proceselor noastre de nivelare și compensare”.

Vezi și: Cum folosești Google One și salvezi tot ce ai pe telefonul tău Android