Tehnologie

WhatsApp primește trei funcții utile dintr-un foc: conversațiile între prieteni nu vor mai fi la fel

WhatsApp face eforturi constante pentru a se reinventa în funcție de preferințele și doleanțele utilizatorilor. Din acest motiv, beneficiază deseori de actualizări, unele mai utile decât altele. Cele mai recente au legătură cu conversațiile în grup, având în vedere că suntem cu toții membri în câteva grupuri.

Pe pagina oficială de Twitter a WhatsApp, oficialii companiei au detaliat în această săptămână câteva schimbări importante. Actualizarea majoră vizează mai ales conversațiile în grup, în încercarea de a oferi un control sporit administratorilor de comunități în aplicația de chat. În mod evident, se dorește și crearea unei experiențe mai plăcute in-app.

More is more 🙌 Knowing what makes groups thrive, we’ve added new features to your group chats:

👥 Doubled group size to 1,024
💬 Admins control who can join groups
🌐 Search and see shared groups

With more people and more control, your group connections can continue to grow. pic.twitter.com/nBTt7N95q9

— WhatsApp (@WhatsApp) March 21, 2023

WhatsApp schimbă regulile jocului, din nou

După cum se poate vedea în postare de pe Twitter de mai sus, WhatsApp introduce trei particularități noi legate de modul de funcționare al grupurilor de WhatsApp. ”Mai mult este mai mult. Știind de face grupurile să prospere, am adăugat funcții noi conversațiilor în grup. Cu mai mulți oameni și mai mult control, conexiunile tale în grup pot continua să crească”, se arată în mesajul dezvoltatorului de pe platforma de microblogging.

Din acest moment, numărul membrilor unui grup a sărit de la 512 la 1024. Acum, mai mulți utilizatori pot fi adăugați într-un grup fără să se mai streseze în ceea ce privește limita superioară. În plus administratorii trebuie să accepte persoanele noi care încearcă să intre în grup, dacă este activată acea opțiune în parametrii comunității. Pentru a accepta sau refuza membri noi, trebuie să accesezi secțiunea de informații a grupului, din partea de sus a ferestrei de chat, intri la ”Pending participants” sau participanți în așteptare.

Când cauți o persoană în listă sau intri pe un contact din WhatsApp și vrei să-i trimiți un mesaj, în fereastra de detalii, de acum, vei putea să vezi ce grupuri ai în comun cu respectivul individ, din ce comunități faceți parte amândoi.